O-STA

Upravni odbor EuroClouda sestankuje na spletu z ISL Groop

2. februar, 2012. EuroCloud, evropska neprofitna organizacija, ki spodbuja računalništvo v oblaku, za svoje poslovanje uporablja XLABovo programsko rešitev za spletne sestanke ISL Groop. Člani upravnega odbora EuroClouda, ki delujejo v različnih državah, se kadarkoli je potrebno sestanejo v spletni video konferenci in tako rešijo večino tekočih vprašanj. XLAB je svoje storitve za delo na daljavo ISL Online - te so bile decembra 2011 izbrane med tri najboljše evropske storitve v oblaku - ponudil brezplačno vsem podjetjem, članom EuroClouda.

Orodje za spletne konference je za mednarodno organizacijo kot je EuroCloud nepogrešljivo, saj članom upravnega odbora, ki jih ločijo večje geografske razdalje, omogočajo pogoste sestanke v živo, ki sicer ne bi bili mogoči. "Spletne konference ISL Groop, ki smo jih začeli uporabljati pred enim letom, so se izkazale za zelo učinkovito komunikacijsko orodje. Vsakič, ko moramo s člani odbora razpravljati o izvršnih in organizacijskih vprašanjih se enostavno srečamo na spletu. Tako smo prihranili že veliko potnih stroškov in svojega časa," razlaga Maurice van der Woude, generalni direktor organizacije EuroCloud Europe.

ISL Groop je spletna storitev, za katero ni potrebna prijava. Sodelujoči po elektronski pošti prejmejo povabilo v sestanek in se mu lahko pridružijo le z enim klikom. Storitev omogoča avdio in video komunikacijo, pisanje sporočil in deljenje oddaljenega zaslona. "Rešitev za spletne sestanke ISL Groop nameravamo uporabiti tudi na letošnjem dnevu EuroClouda (EuroCloud Day). Povezali bomo avditorije po Evropi in s pomočjo ISL Groop med njimi prenašali govore različnih govorcev ter omogočili delitev žive vsebine," dodaja g. Mr. van der Woude. Vse spletne konference bodo posnete in arhivirane, da bodo kasneje na voljo vsem, ki bi si želeli ogledati posnetke sej.

Brezplačno za člane EuroClouda

XLAB je svoje rešitve v oblaku ISL Online ponudil brezplačno vsem evropskim organizacijam EuroCloud in njihovim članom. Podjetja si lahko ustvarijo svoj uporabniški račun ISL Online in začnejo uporabljati rešitve za podporo in dostop do računalnika na daljavo, spletni pogovor v živo in spletne konference. Brezplačna storitev bo na voljo do 1. julija 2012.

XLAB spodbuja sodelovanje ponudnikov storitev v oblaku znotraj EuroClouda in podjetjem, ki bi jih to zanimalo, ponuja brezplačno integracijo svojih komunikacijskih programskih orodij v njihove obstoječe rešitve, kar lahko izboljša njihovo vrednost na trgu.

Vsa podjetja, ki jih ponudba zanima, se lahko obrnejo na EuroCloud Slovenija, info@eurocloud.si.

O ISL Online

ISL Online, izdelek inovativnega podjetja XLAB d.o.o, je paket štirih programskih rešitev za dostop in nadzor oddaljenega namizja, spletni pogovor v živo in video konference. Programska orodja ISL Online omogočajo enostavno in varno povezovanje naprav preko interneta po celem svetu ter delujejo na Windows, Linux, Mac in tabličnih računalnikih ter pametnih telefonih. Po svetu storitve ISL Online uporablja več kot 120.000 poslovnih uporabnikov, kot so Konica Minolta, IBM in Telekom Slovenije, ki letno ustvarijo več kot 5 milijonov sej.