O-STA

SAOP v Slovenskem poslovnem klubu predstavil elektronsko poslovanje za podjetja v Srbiji

Slovenska podjetja so s SAOP-om na srbskem tržišču pridobila strateškega partnerja za celovito informacijsko podporo pri poslovanju.

BEOGRAD, ŠEMPETER PRI GORICI, 20. februar 2012 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javno upravo, je na 93. srečanju Slovenskega poslovnega kluba v Srbiji predstavil svoje inovacije in pristope k izboljšanju poslovanja z uporabo sodobnih poslovnih informacijskih rešitev. Srečanja so se udeležili predstavniki slovenskih podjetij v Republiki Srbiji, med njimi tudi slovenski veleposlanik v Republiki Srbiji, mag. Franc But. Spoznali so koristi sodobnega elektronskega poslovanja, ki jih podjetjem prinašata rešitvi iCenter in miniMAX, ter ovire in trende pri uporabi poslovnih informacijskih sistemov v Srbiji.

"V SAOP-u smo zelo zadovoljni, da so nas v svoje vrste sprejeli najbolj uspešni slovenski poslovneži v Srbiji. Zahvaliti se moram tudi veleposlaniku, mag. Francu Butu, s katerim smo si izmenjali izkušnje glede izvajanja poslovnih aktivnosti na srbskem tržišču," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP.

Podjetje SAOP, ki je z obema poslovnima programoma - iCentrom za velika in srednja podjetja ter miniMAXom za majhna podjetja - na srbsko tržišče vstopilo septembra 2011, je s svojimi dosedanjimi uspehi v Sloveniji in regiji, storitvenim poslovnim modelom ter obvladovanjem srbskega IT-tržišča udeležence prijetno presenetilo. "Podjetja v Srbiji se srečujejo s številnimi ovirami glede uporabe poslovnih informacijskih sistemov; predvsem s slabim poznavanjem njihovih koristi in prednosti, tako s strani najvišjega vodstva kot tudi končnih uporabnikov, neurejenostjo in nestabilnostjo poslovnega okolja in pa s kroničnim pomanjkanjem sredstev za investicije," je ob predstavitvi SAOP-ovih rešitev poudaril Sandi Boršo, direktor prodaje in trženja v SAOP.

SAOP je na srbskem tržišču že vzpostavil celovit poslovni ekosistem, ki združuje hčerinsko podjetje in partnersko mrežo. Ta poleg trženja in prodaje skrbi tudi za prenovo poslovnih procesov, implementacijo rešitev ter za izobraževanje in podporo uporabnikom. Podjetje je v manj kot pol leta intenzivne prisotnosti na srbskem tržišču že pridobilo prve uporabnike miniMAX-a in iCentra, pri čemer so miniMAX kot učno sredstvo za izobraževanje v e-računovodstvu pričeli uporabljati v novosadski gospodarski zbornici ter v nekaterih drugih učnih podjetjih s področja računovodstva in poslovodstva. Kot je še poudaril Sandi Boršo, so SAOP-ove rešitve za srbska podjetja izredno privlačne, saj so po eni strani prilagojene njihovim proračunom, po drugi strani pa ustvarjajo znatne časovne prihranke, doprinesejo k nominalnemu znižanju stroškov poslovanja ter prek ažurnih podatkov in kakovostnih informacij izboljšajo odločanje na strateški in operativni ravni, pomagajo pa jim tudi pri uvajanju evropskih standardov.

-Konec sporočila-

+ FOTO 1 - Od leve proti desni: Sonja Šinigoj, Franci But, Sandi Boršo

++ FOTO 2: Sandi Boršo, predstavitev elektronskega poslovanja

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 50 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 14.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena.

Dodatne informacije

Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si