O-STA

Nike razkril inovacije za izboljšanje dosežkov na tekmovanjih tega poletja

21. februar 2012, 15:28 UTC

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- NIKE, Inc. (NYSE:NKE) je danes naznanil serijo letošnjih najnaprednejših lahkih inovacij za izboljšanje dosežkov na atletskih stezah, košarkarskih igriščih in drugih prizoriščih. Razkrili so številne izdelke, od obutve Nike Flyknit do košarkarskega dresa Nike Hyper Elite in naslednjega koraka v evoluciji obutve NIKE Lunarlon.

Marku Parkerju, direktorju in predsedniku uprave družbe NIKE, Inc., se je na svetovni predstavitvi najnovejših Nikejevih inovacij v New Yorku pridružila ena največjih ikon atletike v zgodovini, Carl Lewis, in drugi veliki športniki, kot so Deron Williams (košarkarska ekipa New Jersey Nets in nacionalna reprezentanca ZDA leta 2008), Tamika Catchings (košarkarska ekipa Indiana Fever in nacionalna reprezentanca ZDA v letih 2004 in 2008), Carmelita Jeter (aktualna svetovna prvakinja v teku na 100m in trenutno najhitrejša ženska na svetu), Walter Dix (dobitnik srebrne kolajne v šprintu na svetovnem prvenstvu), Anastasija Kapačinska (ruska šprinterka in dobitnica bronaste kolajne na 400 m na svetovnem prvenstvu leta 2011), Sergej Šubenkov (evropski prvak iz Rusije na teku z ovirami pod 23 let) in Abdi Abdirahman (ameriški maratonski tekač in sedemkratni prvak ZDA).

"Danes smo razkrili tehnologijo, za katero verjamemo, da lahko spremeni dosežke v športu. Nike je bil vedno predan ponujanju najboljših inovacij za športnike na vseh ravneh in danes smo to naredili na močen način," je dejal Parker. "Zgornji del čevlja Nike Flyknit na novo definira koncept tekaške obutve: je lahek in praktično brezšiven, obnaša se kot druga koža noge in je natančno oblikovan iz enega kosa in ene plasti, da se zmanjša količina odpadkov, z vsem tem pa dramatično spreminja oblikovanje in proizvodnjo obutve."

Seznam Nikejevih novih izdelkov vključuje:

Nike Flyknit: Nike Flyknit revolucionarno spreminja tek s premislekom o zasnovi celotnega čevlja na podlagi informacij s strani športnikov in z uporabo nove avtorsko zaščitene lastne tehnologije. Različne niti in blago so precizno zasnovani in uporabljeni, le kjer so potrebni, da dobimo peresno lahek, prilegajoč in praktično brezšiven zgornji del čevlja. Ker je vsa struktura in podpora vpletena v samo blago, tehta zgornji del z jezikom pri čevlju Nike Flyknit Racer samo 34 gramov. Celoten čevelj velikosti 43 pa tehta le 160 gramov in je tako 19 % lažji od čevljev Nike Zoom Streak 3, ki so jih nosili prvo-, drugo in tretjeuvrščeni tekač moškega maratona na svetovnem prvenstvu leta 2011.

Zgornji del čevlja Nike Flyknit je zasnovan tudi za natančno prilaganje nogi, s čimer nudi občutek druge kože. Nike pa je oblikoval tudi tekaški copat za vsakdanjo rabo, Nike Flyknit Trainer+, ki bo s svojimi 220 grami prednosti tehnologije Nike Flyknit v teži in prileganju nudil tekačem na vseh ravneh.

Nike Pro TurboSpeed: Oblačilo Nike Pro TurboSpeed je najlažji in najhitrejši tekaški dres, ki ga je kdaj oblikoval Nike. Z uporabo podatkov o zračnih tunelih je bil oblikovan tako, da je v 100 metrih do 0,023 sekunde hitrejši od prejšnjega tekaškega dresa. V preteklih 12 letih, v katerih je bilo izvedenih preko 1000 ur poskusov z zračnimi tuneli, je Nike v okviru projekta Project Swift razvil in izpopolnil vrhunsko tehnologijo Nike AeroSwift, ki strmi k maksimalni hitrosti za elitne športnike.

Tehnologijo bodo na mednarodnih ekipnih tekmovanjih uporabljali športniki iz ZDA, Rusije, Nemčije in Kitajske ter Ruska atletska zveza, v globalnih barvah, ki jih bodo na posameznih tekmovanjih uporabljali športniki, ki jih sponzorira NIKE, pa bo tehnologija razkrita od aprila naprej. Udarni dres združuje elemente nacionalne identitete in znanstvene inovacije. Ob tekmovalnem poletju, ki bo osredotočeno na trajnost, je Nike Pro TurboSpeed narejen iz približno 82 % reciklirane poliestrske tkanine, za katero se uporabi v povprečju 13 recikliranih plastenk.

Nogometni čevlji Nike Zoom: NIKE je predstavil nove ultralahke nogometne čevlje Nike Zoom Superfly R4 in Nike Zoom Victory Elite. Ta najnaprednejša obutev združuje vrhunsko prileganje, zaščito in Nikejevo dinamično tehnologijo Flywire, ki popušča in zateguje z naravnim gibanjem noge, da pomaga nuditi podporo in stabilnost, kar vse skupaj pomaga pripraviti športnike za njihove najboljše rezultate doslej, s poudarkom na hitrosti.

Košarkarski dres Nike Hyper Elite: Hlače Nike Hyper Elite, predstavljene v barvah nacionalne reprezentance ZDA, tehtajo okoli 142 gramov, Nikejeva lastna košarkarska majica, ki je najlažja doslej, pa je prinaša trpežno zasnovo, ki diha, z udarnim vizualnim oblikovanjem Nike Aerographics. Moška majica je sestavljena iz približno 96 % poliesterske tkanine, narejene iz recikliranih plastenk, hlače pa so iz 100 % recikliranega poliestra. Nike uporabi povprečno 22 recikliranih plastenk na dres, s čemer se odraža predanost podjetja okoljsko vzdržnemu oblikovanju. Dres bodo med drugim nosile nacionalne reprezentance ZDA, Kitajske in Brazilije, pa tudi reprezentance, ki se nameravajo še kvalificirati.

Nike Hyperdunk: Ta čevelj je eden od štirih v obutvenem paketu Nike Lunarlon Collection (skupaj s tekaškimi ter moškimi in ženskimi copati za trening). Kot inovativna kombinacija napredne tehnologije NIKE Flywire in za košarko značilnega blažilnega sistema NIKE Lunarlon je ta lahki čevelj, ki diha in nudi več podpore, izrecno oblikovan, da odgovarja na zahteve elitnih košarkarskih igralcev po svetu.

Na novo zasnovana pena NIKE Lunarlon je 30 % lažja kot Phylon (standardna pena, ki se uporablja za sredico podplatov športnih čevljev) in je oblikovana tako, da ima različno gostoto, gostejša je, kjer je to potrebno za večjo stabilnosti, in mehkejša na ključnih delih, da ublaži udarce. Pri zgornjem delu copata Nike Hyperdunk je bila uporabljena najnaprednejša različica tehnologije NIKE Flywire, ki vsebuje močne žice iz tankega jedra v gibljivem pletenem tulcu. Te odzivne žice so ohlapne ob počitku in dinamične ob premikanju, ko se po potrebi zategujejo, da stabilizirajo nogo.

Zbirka Lunarlon Collection in izdelki iz serije Nike Basketball bodo v mali prodaji na voljo od 29. junija, obutev Nike Flyknit pa od 27. julija.

O podjetju NIKE, Inc.

NIKE, Inc., s sedežem blizu mesta Beaverton v ameriški zvezni državi Oregon, je vodilno podjetje na svetu v oblikovanju, marketingu in distribuciji avtentične športne obutve, oblačil, opreme in dodatkov za širok nabor športnih dejavnosti in fitnesa. Seznam hčerinskih družb v polni lasti podjetja NIKE vključuje Converse Inc., ki se ukvarja z oblikovanjem marketingom in distribucijo športne obutve, oblačil in dodatkov; Cole Haan, ki se ukvarja z oblikovanjem, marketingom in distribucijo luksuznih čevljev, torbic, modnih dodatkov in plaščev; Umbro Ltd., vodilno globalno nogometno znamko iz Velike Britanije; in Hurley International LLC, ki se ukvarja z oblikovanjem, marketingom in distribucijo obutve, oblačil in dodatkov za aktivne športe in mladostni življenjski slog. Za več informacij obiščite spletno stran www.nikeinc.com in sledite podjetju na Twitterju na @Nike.

Za več informacij, vključno z multimedijskim gradivom, obiščite spletno stran www.NikeInc.com.

Slike/Multimedijska galerija na voljo na naslovu: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50175486&lang=en

Kontakt

Nike Media Relations
212-367-4447

Vir: NIKE, Inc.

Smart Multimedia Gallery

Slika

Mark Parker, direktor in predsednik uprave družbe NIKE, Inc., je danes naznanil serijo letošnjih najnaprednejših lahkih inovacij za izboljšanje dosežkov na atletskih stezah, košarkarskih igriščih in drugih prizoriščih, ki vključuje revolucionarno novo obutev Nike Flyknit footwear. (Foto: Business Wire)

Logo

To sporočilo za javnost in multimedijske vsebine si lahko v angleščini ogledate na spletni strani:
http://www.businesswire.com/news/home/20120221006500/en