O-STA

NIKE predstavil revolucionarno doživetje NIKE+ za košarko in trening športnikov

22. februar 2012, 15:33 UTC

Nova tehnologija NIKE+ meri višino skoka, odrivno moč in hitrost vsakega košarkarja in trening spreminja v zabaven in igri podoben izziv

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- NIKE, Inc. (NYSE:NKE) je danes predstavil novi doživetji Nike+ Basketball in Nike+ Training, ki povezujeta digitalno opremljeno obutev z interaktivnimi mobilnimi aplikacijami, kar skupaj prinaša revolucionarno športno doživetje. NIKE+, ki je bil najprej predstavljen pri izdelkih za tek leta 2006, se je razvil v skupnost šestih milijonov digitalno povezanih športnikov in se bo še širil z nedavno predstavljeno zapestno napravo NIKE+ FuelBand, namenjeno sledenju vsakodnevne aktivnosti.

Nova izkušnja Nike+ Basketball uporabnikovo igro razčleni, da nato ponudi informacije in meritve, ki potem uporabnike motivirajo. Nike+ Basketball meri, kako visoko, kako močno in kako hitro športniki igrajo posamezno igro.

Nike+ Training spreminja dnevno vadbo iz obveznosti v nekaj zabavnega. Doživetje zliva privlačnost igre z visoko intenzivnim fitnesom in ustvarja idealnega pomočnika za trening v vsakodnevnem življenjskem slogu.

Tehnološka oprema v obeh doživetjih uporablja novi merilec pritiska Nike+ Pressure Sensor, ki je vgrajen v vsak čevelj in zbira informacije o uporabnikovem gibanju, ki se brezžično prenesejo na uporabnikov telefon in nato prevedejo v različne podatke, ki prinašajo prej neznane informacije o treningu ali igri.

Mark Parker, direktor in predsednik uprave družbe NIKE, Inc., je novo tehnologijo NIKE+ predstavil na dogodku v New Yorku, ki so se ga udeležili ameriški šprinter Allyson Felix, prvak Super Bowla Victor Cruz in svetovni boksarski prvak Manny Pacquiao.

"NIKE+ omogoča, da povežemo fizični svet športa z družabnimi elementi digitalnega, z namenom, da bi izboljšali športno doživetje vsakega športnika," je dejal Parker. "Gre za veliko več kot le čevelj. Za NIKE predstavlja prehod z doživetja izdelka na doživetje izdelka +."

Nike+ Basketball preko načina za spremljanje igre ('Track My Game') meri, kako visoko, kako močno in kako hitro igrajo igralci. Košarkarski čevlji, opremljeni z NIKE+, spremljajo informacije o vsakem gibu med igro in vračajo podatke uporabniku, s tem pa nudijo osnovo za izboljšave. Sporočila igralcev in trenerjev v okviru Nike Basketball pa dodatno motivirajo, ko so cilji doseženi. Oprema nudi tudi način za javni prikaz ('Showcase'), funkcijo, ki igralcem omogoča, da posnamejo svoje zabijanje in svoje podatke v živo vključijo v video prikaz, ki ga lahko potem delijo s svojimi prijatelji preko družabnih medijev.

"Mislim, da bo Nike+ Basketball spremenil igro," je rekel LeBron James. "Ponujanje take ravni informacij vsakemu igralcu bo imelo ogromen vpliv na način, kako igralci trenirajo in igrajo."

"Ko odraščaš in igraš košarko, so prijatelji tvoji tekmeci," je dejal James. "Mladi igralci bodo z navdušenjem spremljali svojo statistiko, da se bodo imeli pravico pohvaliti ali da na video posnetku pokažejo svoji najboljšo igro. Komaj bodo čakali, da se vrnejo na igrišče in izboljšajo svoje rezultate."

Nike+ Training je zasnovan z namenom, da spremeni trening v igro. Doživetje Nike+ Training prinaša vpogled v delo nekaterih vrhunskih svetovnih športnikov, kot so Rafael Nadal, Manny Pacquiao, Allyson Felix in Hope Solo, s čemer je trening na elitni ravni na voljo vsakomur.

Programe sestavlja serija kratkih in zahtevnih treningov, ki naj bi uporabnikom pomagali postati bolje pripravljeni, hitrejši in močnejši. Vsak trening je prikazan na ekranu, da nudi podrobna navodila in motivacijo. Med vsako vajo ali preizkušnjo se podatki in povratne informacije o vadbi preko mobilne aplikacije Nike+ Training prenašajo na uporabnikov telefon. Glede na to, kako zahteven trening želi uporabnik, si lahko oblikuje dnevne programe, aplikacija pa nudi digitalno skupnost, s katero je mogoče deliti podatke o treningu in preizkušnjah posameznega dne.

Statistiko treningov lahko delite in primerjate s prijatelji na družabnih omrežjih, kar uporabnikom omogoča, da izzovejo drug drugega in med seboj tekmujejo za vodstvo na lestvici Leaderboard.

Prvi košarkarski čevlji, opremljeni s tehnologijo NIKE+, bodo Nike Hyperdunk+, ki jih bo to poletje nosil LeBron James.

Prvi čevlji za trening, opremljeni s tehnologijo NIKE+, bodo Lunar Hyper Workout+ za ženske in Lunar TR 1+ za moške.

Vsi trije čevlji z novo tehnologijo NIKE+ so del zbirke Lunarlon, ki združuje napredno tehnologijo NIKE Flywire z blažilnim sistemom NIKE Lunarlon, prilagojenim posameznemu športu.

Vse vrste obutve, opremljene s tehnologijo NIKE+, bodo od 29. junija v maloprodaji na voljo v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji in celinski Kitajski.

O podjetju NIKE, Inc.

NIKE, Inc., s sedežem blizu mesta Beaverton v ameriški zvezni državi Oregon, je vodilno podjetje na svetu v oblikovanju, marketingu in distribuciji avtentične športne obutve, oblačil, opreme in dodatkov za širok nabor športnih dejavnosti in fitnesa. Seznam hčerinskih družb v polni lasti podjetja NIKE vključuje Converse Inc., ki se ukvarja z oblikovanjem, marketingom in distribucijo športne obutve, oblačil in dodatkov; Cole Haan, ki se ukvarja z oblikovanjem, marketingom in distribucijo luksuznih čevljev, torbic, modnih dodatkov in plaščev; Umbro Ltd., vodilno globalno nogometno znamko iz Velike Britanije; in Hurley International LLC, ki se ukvarja z oblikovanjem, marketingom in distribucijo obutve, oblačil in dodatkov za aktivne športe in mladostni življenjski slog. Za več informacij obiščite spletno stran www.nikeinc.com in sledite podjetju na Twitterju na @Nike.

Za več informacij, vključno z multimedijskim gradivom, obiščite spletno stran: www.NikeInc.com.

Slike/multimedijska galerija na voljo na naslovu: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50177814&lang=en

Kontakt

Nike Media Relations, 212-367-4447

Vir: NIKE, Inc.

Smart Multimedia Gallery

Slika

NIKE, Inc. je danes predstavil novi doživetji Nike+ Basketball in Nike+ Training, ki povezujeta digitalno opremljeno obutev z interaktivnimi mobilnimi aplikacijami, kar skupaj prinaša revolucionarno športno doživetje. Prvi košarkarski čevlji, opremljeni s tehnologijo NIKE+, bodo Nike Hyperdunk+, ki jih bo to poletje nosil LeBron James. (Foto: Business Wire)

Slika

NIKE, Inc. je danes predstavil novi doživetji Nike+ Basketball in Nike+ Training, ki povezujeta digitalno opremljeno obutev z interaktivnimi mobilnimi aplikacijami, kar skupaj prinaša revolucionarno športno doživetje. Prvi čevlji NIKE+ bodo košarkarski copati Nike Hyperdunk+ (na sliki) ter čevlji za trening Lunar Hyper Workout+ za ženske in Lunar TR 1+ za moške. (Foto: Business Wire)

Slika

NIKE, Inc. je danes predstavil novi doživetji Nike+ Basketball in Nike+ Training, ki povezujeta digitalno opremljeno obutev z interaktivnimi mobilnimi aplikacijami, kar skupaj prinaša revolucionarno športno doživetje. Prvi čevlji NIKE+ bodo košarkarski copati Nike Hyperdunk+ ter čevlji za trening Lunar Hyper Workout+ (na sliki) za ženske in Lunar TR 1+ za moške. (Foto: Business Wire)

Logo

To sporočilo za javnost in multimedijske vsebine si lahko v angleščini ogledate na spletni strani:
http://www.businesswire.com/news/home/20120222006136/en