O-STA

Bilobil - za um v vrhunski formi

Ali ste danes že kaj naredili za svoje možgane?

Ljubljana, 15. marec 2012 - Svoj delovni dan običajno začnemo z zajtrkom, urejanjem in izbiro oblačil za nov dan. Tako redno, vsak dan skrbimo za svoje telo in svoj videz. Kaj pa storimo za možgane? Že pol ure telesne dejavnosti na dan prispeva k boljši koncentraciji in pozornosti. Svoje možgane lahko urimo tudi z učenjem tujih jezikov ali z igranjem inštrumenta. Pomembno je, da smo redno telesno in duševno dejavni. Rešitev je tudi Bilobil, kakovosten, varen in učinkovit izdelek naravnega izvora, ki vsebuje izvleček zdravilne rastline ginko ter izboljšuje miselne sposobnosti - koncentracijo in spomin.

Možgane sestavlja na milijarde živčnih celic, ki so zadolžene za različna opravila. Nekatere sodelujejo pri mišljenju, učenju in pomnjenju, druge pri orientaciji in čutnih zaznavah. Z leti se možgani spreminjajo. Zmanjša se njihova prekrvitev, s tem pa tudi dotok kisika in hranljivih snovi do možganskih celic. Hkrati jih prizadenejo škodljivi radikali, kar lahko vodi v propadanje možganskih celic. Posledice teh sprememb so lahko pozabljivost, raztresenost in motnje spomina, ki se pojavijo ne glede na starost.

Motnje spomina srečujemo v vseh življenjskih obdobjih, vendar jih mlajši redkeje omenjajo. Največkrat gre za obremenjene ljudi, ki se zaradi hitrega življenjskega ritma slabše zberejo in si težko zapomnijo nekatere podatke, številke, formule in podobno. Z upoštevanjem nekaj preprostih navodil, na primer s počitkom med delom, organiziranostjo pri delu in redno telesno vadbo, lahko vsakdo tudi svoj um ohranja v ustrezni formi. Da bi imeli bolj "fit" možgane, si lahko pomagamo z mnemotehnikami ali vajami za lažje pomnjenje.

Na voljo so tudi zdravila z izvlečkom ginka, ki razširijo krvne žile in izboljšajo pretok krvi v možganih ter tako izboljšujejo miselne sposobnosti. Ginko (Ginko biloba) je posebna zdravilna rastlina. Izvleček iz njegovih listov blagodejno deluje na ožilje, izboljša mikrocirkulacijo in s tem tudi preskrbo možganov s kisikom in hranilnimi snovmi. Možganske celice varuje pred prostimi radikali in oksidativnim stresom.

V to skupino zdravil spada tudi Krkina blagovna znamka Bilobil, ki sledi evropskim in svetovnim smernicam ter ponuja izdelke treh jakosti. Bilobil 120 mg vsebuje velik odmerek izvlečka iz zdravilne rastline ginko in tako omogoča enostavno odmerjanje. Možganom pomaga, da delujejo bolje, zato se izboljšata tudi spomin in koncentracija.

Več o Bilobilu in njegovih koristnih učinkih na možgane lahko preberete tudi na spletni strani www.bilobil.si.

Več informacij
Anja Lesar
, telefon 01 475 1407, GSM 051 641 836, e-naslov anja.lesar@krka.biz