O-STA

Novi ISL Light iOS za dostop do oddaljenih računalnikov z iPada ali iPhona

28.3.2012. XLAB, visokotehnološko podjetje, ki razvija programsko opremo za podporo na daljavo in video konference, je v tem tednu izdalo ISL Light iOS 2.0, drugo generacijo programskega orodja, ki omogoča hiter in enostaven dostop do oddaljenih računalnikov z iPada ali iPhona. Nova mobilna aplikacija, ki je na voljo brezplačno v App Storu, prinaša še hitrejšo delitev zaslona in prenovljen grafični uporabniški vmesnik ter je popolnoma prilagojena uporabi na novem iPadu, ki je pred kratkim vstopil na globalni trg.

V različici ISL Light iOS 2.0 je močno izboljšana učinkovitost dela na oddaljenem računalniku, vizualni elementi so prilagojeni novemu Retina zaslonu, izvedene pa so tudi številne nadgradnje že obstoječih funkcij. Poleg tehničnih izboljšav, ki omogočajo hitrejšo in bolj zanesljivo delitev zaslona, je k boljši uporabniški izkušnji pri nadzoru oddaljenega računalnika z iPadom ali iPhonom pripomogel tudi nov in enostavnejši grafični vmesnik.

"Skrbniki IT sistemov, ki so prepoznali in s pridom uporabljajo mobilne naprave za dostop do oddaljenih računalnikov, bodo gotovo opazili novo polno delujočo oddaljeno tipkovnico, ki vključuje vse tipke običajne tipkovnice in zahtevnejšim uporabnikom omogoča napredno delo na oddaljenem računalniku," razlaga Miha Jernejčič, razvijalec mobilnih aplikacij za iOS na XLABu.

Kaj je novega pri ISL Light iOS 2.0:

· Prenovljen grafični vmesnik

· Podpira retina zaslon

· Izboljšana učinkovitost

· Upravljanje miške: zaklenjena miška, prosta miška

· Popolna oddaljena tipkovnica

· Pošiljanje povabila za pričetek seje po sms-u

· Zaznavanje (ne)aktivne seje

Vsi lastniki iNaprav (iPhone, iPad, iPod touch) lahko ISL Light iOS 2.0 brezplačno prenesejo z App Stora in nato s svojih mobilnih naprav enostavno ponudijo podporo strankam za oddaljenim računalnikom ali dostopajo do svojih oddaljenih računalnikov.

Novi uporabniki ISL Online

Potem ko novi uporabnik prenese in zažene aplikacijo, mora klikniti na akcijski gumb v zgornjem desnem kotu svoje naprave iOS. Prikaže se možnost prijave brezplačnega preizkusa ISL Online (glej zgornjo sliko). Prijavni postopek je hiter in enostaven, novi uporabnik mora vpisati le svoj elektronski naslov.

Dodatne informacije o ISL Light iOS 2.0:

Dostopnost: App Store

Video: ISL Light iOS 2.0

Dokumentacija o izdaji

###

ISL Online Headquarters

Barbara Viškovič | Marketing&PR

XLAB d.o.o. | Pot za Brdom 100 | SI-1000

Ljubljana
www.islonline.com | press@islonline.com

T. +386 1 2447766 | F. +386 1 2447770