O-STA

Priznanja za najboljša smučišča in wellnesse

V podjetju AA-Press (prej Alpe Adria Media Marketing) so že 21. leto zapored pripravili podelitev priznanj najboljšim slovenskim smučarskim centrom po izboru smučarjev. 81 smučarskih centrov je prejelo več kot 40.000 glasov. Četrtič so nagradili tudi najboljše wellness centre. Te je ocenjevala tako širša javnost, kot strokovna komisija. Zbranih glasov je bilo rekordnih, dobrih 30.000.

Več kot dve desetletji akcije "Naj smučišče" niso ogrozile niti slabe vremenske razmere niti posledice recesije. "Izbor ima tradicijo in predstavlja referenco za kakovostno ponudbo slovenskih smučarskih centrov," je povedala Barbara Boh, izvršna namestnica direktorja družbe AA-Press. "Vzpon" enega najmlajših izborov "naj" pa je logična posledica rasti, ki jo beležijo slovenske terme ter wellness način življenja nasploh.

"Veseli nas, da so naši izbori unikum v slovenskem prostoru in da jih ceni tako strokovna kot tudi širša javnost," je ob razglasitvi najboljših smučišč in wellness centrov sezone 2011/2012 v ljubljanskih Križankah še povedala Bohova.

"Naj smučišče 2011/2012"

V 21. sezoni izbora "Naj smučišče" je bila dosedanjim trem kategorijam dodana nova, in sicer kategorija snežnih parkov. Med slednjimi je prvo mesto osvojil snežni park Rogla, drugo mesto park na Voglu in tretje mesto snežni park na Krvavcu. V kategoriji manjših smučarskih centrov je, po lanskoletnem padcu za eno mesto, letos ponovno zmagala Celjska koča. Sledita ji Ribniško Pohorje in na tretjem mestu smučišče Jakec - Trije kralji. Med srednje velikimi smučarskimi centri sprememb tudi v sezoni 2011/2012 ni bilo. Ponovil se je vrstni red iz pretekle sezone. Prvo mesto je osvojil smučarski center Golte, drugo Stari vrh in tretje Soriška planina. V kategoriji velikih smučarskih centrov je največje število glasov prejel Smučarski center Cerkno. Na drugem mestu je pristala Rogla, na tretjem pa Krvavec.

81-im smučarskim centrom so obiskovalke in obiskovalci od decembra do sredine marca namenili 40.201 glas, kar je nekoliko manj kot lani, a glede na snežne in gospodarske razmere presenetljivo veliko.

"Naj wellness 2011/2012"

Od novembra do sredine marca je četrtič potekal tudi izbor "Naj wellness". V tem najboljše wellness centre ocenjujejo tako širša kot tudi strokovna javnost. Med seboj se ocenjujejo tudi predstavniki wellness centrov. V izboru z letnico 2011/2012 je v treh kategorijah sodelovalo 14 wellness centrov. Ti so prejeli več kot 31. 594 glasov, kar je skoraj štirikrat več kot v prejšnjem izboru.

Med rezidenti je zmago znova slavilo Vodno mesto Atlantis. Stopničko nižje se je uvrstil Wellness Harmonija, na tretjem mestu pa je pristal Sense Wellness Club. Strokovna komisija je za najboljši wellness med rezidenti izbrala Wellness Harmonija.

V kategoriji turizem mali je prvo mesto osvojil Vitarium Spa & Clinique center v Termah Šmarješke Toplice. Vzpon do drugega mesta je uspel Wellnessu Terme Banovci, na tretje mesto pa se je uvrstil Valens Augusta Wellness iz Term Ptuj. Slednji je bil najboljši wellness center kategorije po mnenju strokovne komisije.

V kategoriji turizem veliki je največ glasov prejel Wellness Orhidelia v Termah Olimia. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Wellness Spa center Thermane Laško in Wellness Balnea v Dolenjskih Toplicah. Po mnenju strokovne komisije je najboljši wellness center te kategorije Wellness Orhidelia.

V podjetju AA-Press tudi po koncu akcij "Naj smučišče" in "Naj wellness" ne bodo sedeli križem rok. Toplejši dnevi namreč prinašajo dva nova izbora, in sicer "Naj kopališče" - gre za najstarejši tovrsten izbor pri nas in "Naj kamp", ki bo potekal drugo leto zapored z vnovično vključitvijo hrvaških kampov.