O-STA

10. Kamping & Karavaning in 1. Outdoor, Beach & Play več kot uspešna

Jubilejni 10. sejem Kamping & Karavaning ter premierni, vzporedni Outdoor, Beach & Play je v dneh od 27. do 30. septembra na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani privabil 12.752 obiskovalcev ali kar 47 odstotkov več kot lani. Sejma se je udeležilo 124 razstavljavcev, ki so skupaj predstavljali 341 podjetij in blagovnih znamk.

"Rekorden obisk sejma je jasen dokaz, da kampiranje postaja vse bolj priljubljena veja turizma - tako v Sloveniji, kot na tujem. Sejem, ki je bil v preteklosti močno avtodomarski, smo letos zasnovali malo drugače in ga vsebinsko nadgradili tako, da bolj ustreza profilu slovenskih kampistov. Večina jih namreč dopustuje v šotorih ali prikolicah," je povedal Primož Longyka, organizator sejma in dodal, da kampisti postajajo vse bolj zahtevni gostje. Tega se zavedajo tudi ponudniki omenjenih storitev, zato zadnja leta veliko vlagajo v vsebino in kakovost svoje ponudbe. Na sejmu so se tako predstavljale številne destinacije, ki prepoznavajo kamping & karavaning kot dodatno tržno priložnost. Tu velja izpostaviti Srce Slovenije, ki je letos spomladi postalo prva karavaning destinacija v Sloveniji z mrežo 17-ih postajališč in oskrbnih postaj za avtodome.

Veliko pozornosti so požele tudi predstavljane novosti za prihajajočo sezono: avtodomi, (šotorske) prikolice, mobilne hišice, šotori, dodatna oprema ter oprema za kampiranje in prosti čas. In mnogo predstavljenih počitniških vozil in kosov opreme je že v času sejma dobilo novega lastnika.

Sejem je navdušil tudi z bogatim obsejemskim programom; vsak dan so se vrstila različna potopisna predavanja, predstavitve in tekmovanja, podelili pa so tudi priznanja Naj kamp 2012, ki so jih z 41.600 glasovi izbrali slovenski kampisti med slovenskimi in hrvaškimi kampi.

Vzporedno s sejmom Kamping & Karavaning je potekal tudi Outdoor, Beach & Play, zametek poslovnega sejma specializirane opreme in storitev za turistične ponudnike na prostem, naročnike urbane opreme in igral ter za trgovce s tovrstno opremo. Predstavilo se je 21 razstavljavcev iz različnih področij (igrala in športna oprema, bazeni, ureditev okolice in urbana oprema, vrtno pohištvo in alternativne bivalne enote). Na osnovi njihovih izkušenj bodo prihodnje leto pripravili pravi sejem v dodatnih dvoranah sejmišča.

Odziv obiskovalcev in razstavljavcev dokazuje, da si je ljubljanski Kamping & Karavaning ob desetem jubileju še dodatno utrdil vlogo vodilnega specializiranega sejma s tega področja v jugovzhodni Evropi, zato organizatorji že vabijo na prihodnjega, ki bo od 26. do 29. septembra 2013, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Foto material:

www.kamping-karavaning.si/galerija-2012