O-STA

Sejem za ljubitelje kampiranja še do nedelje

27. 9. 2012

Danes se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odprl jubilejni sejem 10. Kamping & Karavaning, ki bo odprt do nedelje, 30. septembra. S svojo vsebino in obsegom ponovno dokazuje, da gre za vodilni specializiran sejem s področja kampinga in karavaninga v jugovzhodni Evropi. Hkrati poteka tudi Outdoor, Beach & Play, prvi poslovni sejem opreme in storitev za turistične ponudnike na prostem, naročnike urbane opreme in igral ter za trgovce s tovrstno opremo. Premierno pa se na sejmu predstavlja bonitetni sistem Pot & Dar, ki povezuje izbrane domače turistične ponudnike.

Svoje novosti za sezono 2013 predstavljajo tako domači kot tuji proizvajalci Adria mobil, Bravia, Polymobil, REM, Sun Living in Sun Roller.

Med osebnimi potovalnimi in družinskimi vozili, primernimi tudi za vleko večjih prikolic, so na ogled terenska vozila Chrysler Grand Cherokee, Wrangler in Fiat Freemont, med vozili Peugeot pa so prvič pri nas sejemsko predstavljeni 3008 Hibrid, RCZ in RXH 508.

Obiskovalci si lahko ogledajo in nakupijo pestro bero novosti pri dodatni opremi za počitniška vozila, šotorih ter drugi opremi za kampiranje in prosti čas.

Največji razstavljavec na sejmu je celjski Freedom Center, ki predstavlja kar 16 prikolic Hobby, prikolici T@B in Deseo ter predprostore Isabella, postavili pa so tudi tabor vse bolj priljubljenih šotorskih prikolic Camp-let in Comanche, ki jim v sosednji dvorani delajo družbo francoske kolegice Camplair, Raclet in Trigano. Predstavlja jih ljubljansko podjetje Fux, ki je pripeljalo tudi sveže novosti Thule ter otroške športne vozičke Chariot.

Vsi obiskovalci sejma si lahko brezplačno pridobijo bonitetno kartico Pot & Dar z darilom: 50 bonitetnih točk v vrednosti približno 50 evrov. Organizatorji pa so pripravili tudi bogat obsejemski program, od velike nagradne igre, do tečajev kuhanja z Gostilno Slovenija, razstave 3D fotografij, igranja mega namiznega vodnega nogometa Jetball in potopisnih predavanj prekaljenih popotnikov.

Prvič se na sejmu Outdoor, Beach & Play predstavljajo ponudniki bazenov, vrtnega pohištva, urbane opreme ter igral. Med drugim zasledimo znamke Armont, AstralPool, Berg, Big Head, Coast Spas, Ecoplay, Harvia, Holzhof, Hutko, JetBall, Life Wellness, Moov, Plavajoče mesto, Titro, Unopiu, Vecronia, Vilok in Wellness by Suny. Pri urejanju okolice pa bo na sejemsko soboto obiskovalcem svetovala tudi Tanja Glažar, strokovnjakinja za Feng Shui.

Sejem je odprt od 9.00 do 19.00, v nedeljo do 17.00. Vstopnina znaša 6 evrov, za otroke do 15. leta pa je vstop prost.