O-STA

Naj kopališča in naj plavalci na zmagoslavnih stopničkah

SPOROČILO ZA JAVNOST

24. 10. 2012

V podjetju AA-Press d.o.o. so v sredo, 24. oktobra 2012 v Termah Banovci že dvaindvajsetič podelili priznanja "Naj kopališče 2012". Kopališča so v okviru akcije razdelili v šest različnih kategorij, laskave nazive pa so si prislužila: Simonov zaliv, Laguna - mestna plaža Ljubljana, Vodno mesto Atlantis, Terme Snovik, Thermana Laško in Terme Olimia. V sodelovanju s Plavalno zvezo Slovenije je potekala tudi razglasitev Naj plavalca/ke.

Vse od maja do sredine septembra je ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" in portala www.dj-slovenija.si pridno obiskovala slovenska kopališča in svojim poslušalcem ter bralcem predstavljala njihove novosti, aktivnosti ter ponudbo. Medijsko odmevna akcija je letos potekala že 22. leto zapored in ravno tradicija izbora ter njegova prepoznavnost je verjetno razlog za veliko število glasov, ki jih vsako leto prejmejo v uredništvo. Letos jih je 100 slovenskih kopališč prejelo skoraj 70 000!

"Število prejetih glasov vsekakor dokazuje, da so kopalci akcijo vzeli za svojo, kar nas seveda zelo veseli. Enako velja tudi za upravljavce kopališč, ki vsako leto znova prepoznavajo pozitivne učinke akcije za njihovo promocijo in so dovzetni tudi za komentarje ter konkretne predloge, ki jim jih namenjajo obiskovalci. Vsako leto znova se namreč pokaže, kako pomemben je domači gost za slovenski turizem. Predvsem v teh gospodarsko turbulentnih časih se je potrebno zavedati pomembnosti gosta, ki se morda vse manj odloča za daljšo odsotnost od doma, vsekakor pa nujno potrebuje kratek oddih, sprostitev, obenem pa za svoj denar pričakuje kar največ," je povedala Barbara Boh, izvršna namestnica direktorja AA-Press d.o.o.

Nazive "Naj kopališče" so osvojili ...

Kopališča so bila tudi v letošnjem izboru razdeljena v šest različnih kategorij. Med nagrajenci je precej "starih" prejemnikov priznanja, na prvih treh mestih pa je tudi nekaj novih ponosnih dobitnikov najvišjih priznanj.

V kategoriji naravnih kopališč je, enako kot lani, največ glasov prejel Simonov zaliv, drugo mesto je pripadlo Grajskemu kopališču Bled, tretje pa Osrednji plaži Portorož.

V kategoriji letnih kopališč v primerjavi z lanskim letom ni bilo sprememb. Na najvišji stopnički je Laguna - mestna plaža Ljubljana, na drugi Letno kopališče Celje in na tretji Letno kopališče Kranj.

V kategoriji pokritih bazenskih kopališč so se zmage znova veselili v Vodnem mestu Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Aquaparku Žusterna, tretje pa Vodnemu parku Bohinj.

Terme Snovik so v kategoriji malih termalnih kopališč že drugič zapored na prvem mestu. Drugega mesta so se razveselili v Zdravilišču Radenci, tretjega pa novinci, Rimske terme.

V kategoriji srednje velikih termalnih kopališč so največ glasov prejeli v Laškem, natančneje v Termalnem Centru Wellness Park Laško. Mesto za njim so si priborili v Termah Banovci, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddanimi glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice.

V kategoriji velikih termalnih kopališč je po več letih prišlo do preobrata. Na prvo mesto so se tokrat uvrstile Terme Olimia z Aqualuno, vrsto let zmagovalne Terme Čatež pa so zdrsnile stopničko nižje. Na tretje mesto med velikimi so se uvrstile Terme 3000 Moravske Toplice.

Naj plavalci/plavalke 2012 so...

Priznanja najboljšim plavalcem v letu 2012 je podelil mag. Miran Kos, predsednik Plavalne zveze Slovenije.

V kadetski kategoriji si je naziv Naj plavalke letos priplavala Iza Senčar, ki jo spremlja trener Nace Majcen. Med kadeti pa si je naziv prislužili Žan Pogačar s trenerjem Alešem Rebcem. V mladinski kategoriji je bila med ženskami najboljša Nastja Govejšek in z njo trener Jure Primožič, med moškimi pa je največ pokazal Peter John Stevens, za kar se ima zagotovo v veliki meri zahvaliti trenerju Luki Berdajsu. V absolutni kategoriji si je z odličnimi nastopi na številnih mednarodnih tekmovanjih naziv "Naj plavalka 2012" priplavala Anja Klinar. Skupaj z njo je bil nagrajen tudi njen trener Miha Potočnik. Med moškimi pa je letos še posebej izstopal Damir Dugonjič, ki mu ob strani stoji trener Matija Medvešek.

Sicer pa v uredništvu ne počivajo. Pod blagovno znamko "Naj" že kmalu sledita naslednja izbora. V začetku novembra se bo namreč začel izbor "Naj wellness". V prvi polovici decembra pa se mu bo pridružil še izbor "Naj smučišče".

Foto: Miha Crnič