O-STA

Iščemo izjemne otroke

V uredništvu Družinskih doživetij smo prepričani, da vse okoli nas živi veliko otrok, ki v svoji širši ali ožji okolici puščajo sled, ki je noben sistem v resnici ne zazna. Širša javnost praviloma nikoli ne izve za njih, zato nam njihova pogumna, v srce segajoča in iskrena dejanja ne morejo dajati navdiha in ne nazadnje upanja, ki bi ga lahko. To želimo spremeniti. Z vašo pomočjo.

Prepričani smo, da tudi sami poznate ali ste slišali za izjemne otroke. Če se boste ozrli okoli sebe, boste natančno vedeli, o čem govorimo. O Andreju, ki vsak dan po šoli skoči še do ostarelega soseda in mu prinese kaj iz trgovine, o Mojci, ki je prijateljici iz plesne skupine pomagala prebroditi težave s prehranskimi motnjami, pa o Oskarju, ki je na vrtu za hišo postavil čisto pravi indijanski tabor, v katerem se s prijatelji prelevijo v indijansko pleme Huita-makai, čigar glavna naloga je skrb za ptice v sosednjem gozdu.

Ne iščemo odličnih učencev, nadarjenih umetnikov ali uspešnih športnikov. Seveda so otroci lahko tudi vse to, vendar je za umestitev med izjemne otroke pomembno nekaj drugega. Iskrica v očeh, pogum v glavi in iskrenost v srcu. Dobrota in navdušenje. Energija za uresničitev svojih zamisli, ki morda niso vsakdanje povprečnemu otroku njegove starosti. Preseganje pričakovanega, nekaj, kar nas preseneti, osupne in nam da misliti. Pišite nam o teh otrocih in mi bomo pisali o njihovih zgodbah. Dvakrat na leto bomo med prejetimi primeri izbrali nagrajence in (v mejah razumnega) vsakemu pomagali izpolniti njegovo željo. Izdati prvo knjigo, postaviti hišo na drevesu, pripraviti razstavo, mu omogočili srečanje z enim od njegovih idolov, ga peljali v doživljajski park ali s starši na nore počitnice. Omejitev ne bomo postavljali mi, pač pa domišljija izbranih otrok.

Pomagajte nam prepoznati otroke, ki v svoji okolici puščajo sled. Pomagajte nam poiskati izjemne otroke, da njihova dejanja in dosežki ne utonejo v pozabo. Pošljite nam svoje predloge, ime in priimek otroka in kratko obrazložitev, zakaj ga prijavljate na:

AA-Press d.o.o., Ukmarjeva 4, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov: dozivetja@aa-press.si.

Predloge, prejete do 30. aprila 2012, bomo uvrstili v prvi izbirni krog in izbranim izjemnim otrokom skušali uresničiti željo še pred ali med poletnimi počitnicami. Njihove izjemne zgodbe pa bomo objavili v naslednji številki revije, ki izide 1. junija.