O-STA

: LASKAVE OCENE ZA PERUTNININE IZDELKE V ZAGREBU IN NOVEM SADU

Na zagrebškem Velesejmu, kjer so v mednarodni konkurenci pred sejmom prehrane, ki bo sredi aprila, ocenjevali kakovost živil, so izdelki Perutnine Ptuj zablesteli v siju zlatih odličij. Mednarodna komisija, ki je poleg senzoričnih lastnosti izdelkov, upoštevala tudi rezultate laboratorijskih analiz, je 18. vzorcem, kolikor jih je Perutnina Ptuj letos poslala na ocenjevanje, dodelila kar 12 zlatih medalj, 2 srebrni in štiri priznanja za kakovost.

Ker so perutninska klobasa Poli, jetrna pašteta, jetrna pašteta z orehi in piščančji Cordon bleu bili odlikovani z zlatimi medaljami že v minulih letih, je vsak od njih letos v Zagrebu zasijal še v lesku velike zlate medalje kakovosti 2002. To je najvišje možno odlikovanje kakovosti v konkurenci mednarodnega ocenjevanja živil, zato so v Perutnini Ptuj, ki bodo odličja v Zagrebu prejeli v času 42. mednarodnega sejma prehrane, ki bo odprl svoja vrata 16. aprila, še posebej veseli. Gre namreč za izdelke, ki so tako v sosednji Hrvaški, kot na drugih trgih, pa tudi v Sloveniji, tržno izjemno popularni.

Poleg štirih najvišjih odličij zagrebškega predsejemskega ocenjevanja je Perutnina Ptuj prejela zlate medalje kakovosti 2002 še za štiri variacije klobase Poli, piščančjo jetrno pašteto z orehi, piščančjo jetrno pašteto, Cordon bleu, piščančje hrenovke s sirom, piščančjo jetrno pašteto s šampinjoni, panirani piščančji file, maxi sekljani zrezek in extravurst Pipo. Ob teh je Perutnina Ptuj v Zagrebu dobila še dve srebrni medalji, in sicer za piščančjo hrenovko z ovojem in mini piščančjo hrenovko brez ovoja.

"Zagrebške medalje kakovosti 2001 so samo še novi dokaz številnih prednosti, ki jih v Perutnini Ptuj zagotavljamo za zdravo in sodobnemu načinu življenja prijazno prehrano. Medtem ko smo visoka odličja za naše proizvode v Zagrebu dobivali tudi že v dolgi zgodovini tega mednarodnega ocenjevanja, pa jih letos dojemamo še nekoliko drugače. Hrvaški trg je namreč postal zelo pomemben člen internacionalizacije Perutnine Ptuj. V sosednji državi, po lanski združitvi dveh podjetij v večinski lasti Perutnine Ptuj, zdaj posluje naše proizvodno in predelovalno podjetje Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec, ki je že usposobljeno za vzrejo in predelavo perutninskega mesa, po standardih in recepturah, ki smo jih v minulih desetletjih razvili in dosegli v Perutnini Ptuj. Zavedamo se, da lahko v Zagrebu odlikovani izdelki Perutnine Ptuj, prispevajo tudi svoj delček k poslovni uspešnosti Perutnine Ptuj tako na Hrvaškem, kot na drugih izvoznih trgih in seveda tudi v Sloveniji. Zato bomo na tem ocenjevanju živil, ki velja za izjemno kredibilno, sodelovali tudi v prihodnosti," je po objavi rezultatov ocenjevanja v Zagrebu dejal dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj.

Odličja za živila Perutnine Ptuj, dodeljena v Zagrebu, so izjemno pomembna tudi za poglabljanje zaupanja potrošnikov do Perutnininih izdelkov. Pomen mednarodnega sejma prehrane se zadnja leta ne povečuje zgolj v okvirih Hrvaške države, ampak tudi mnogo širše. Predvsem v državah, ki za Perutnino Ptuj predstavljajo pomembna ciljna tržišča.

Eno od njih je tudi Jugoslavija, zato je Perutnina Ptuj začela pošiljati vzorce svojih izdelkov tudi na ocenjevaje v Novi Sad. V Vojvodinski prestolnici bo namreč sredi maja že 69. mednarodni kmetijski sejem, na katerem se bo ponovno predstavila tudi Perutnina Ptuj. Ocenjevanje mesnih izdelkov pred osrednjim jugoslovanskim agroživilskim dogodkom pa je Perutnini Ptuj že prineslo deset zlatih medalj, ki so jih prejeli za deset poslanih izdelkov, in sicer za pet variacij popularnega Polija ter marinirana piščančja krila, zlate piščančje medaljone, extra piščančjo hrenovko in dve piščančji pašteti. Eno z orehi in eno s šampinjoni. Prejeli so tudi posebno priznanje kot znak za visoko in izenačeno kvaliteto svojih proizvodov.