O-STA

DANES ZJUTRAJ SO PREBIVALCI ROGATCA IN OKOLICE GORIVO TOČILI ŽE NA NOVEM BENCINSKEM SERVISU

Danes ob šestih zjutraj je v Rogatcu pričel obratovati nov bencinski servis, ki ga je Petrol namesto starega, ki bo v kratkem porušen, zgradil na desni strani glavne ceste iz Celja proti Dobovcu blizu mejnega prehoda s Hrvaško.

Otvoritveni trak sta ob 13. uri simbolično prerezala župan Rogatca in predsednik Petrolove uprave, tradicionalni ček prijaznosti pa so petrolovci tokrat namenili rogaškim tamburašem, ki delujejo v okviru kulturnega društva Anton Stefanciosa.

Servis, v katerega je Petrol investiral 230 milijonov tolarjev, je v primerjavi z obstoječim tehnološko precej bolj sodoben, bolj priročen in privlačen pa je tudi z vidika uporabnikov.

Njegovo podzemlje je opremljeno s štirimi dvoplaščnimi rezervorji za gorivo skupne prostornine 180 kubičnih metrov in z vsemi standardnimi varnostnimi mehanizmi, pa tudi s sistemom za centralno polnjenje goriv. Na točilni ploščadi je nameščenih 6 točilnih mest s 15 točilnimi ročkami, kjer so uporabnikom na voljo vse tri vrste goriva, torej neosvinčena 95- in 98-oktanski motorni bencin in dizelsko gorivo, pa tudi ekstra lahko kurilno olje.

Prodajalna bencinskega servisa, ki meri 60 kvadratnih metrov, je založena s približno dva tisoč različnimi artikli za široko porabo – od prigrizkov in pijač preko igrač in galanterije do sredstev za vzdrževanje in nego vozila – izbor blaga za vsakdanjo rabo pa je v kar največji meri prilagojen tako imenovanim »hitrim medtedenskim nakupom« oziroma dnevnim potrebam lokalnih gospodinjstev. Ponudba servisa vključuje tudi prodajo gospodinjskega plina v jeklenkah ter ročno avtopralnico s prostorom za notranje čiščenje avtomobilov.
Z novim servisom v Rogatcu ob pomoči zaenkrat še treh, v kratkem pa štirih sodelavcev, upravlja samostojni podjetnik Zvone Lorber. Njegova postojanka je med tednom odprta od 6. ure zjutraj do osme zvečer, ob nedeljah in praznikih pa od 7. do 20. ure.

Bencinski servis v Rogatcu je tako že tretji v nizu objektov, ki jih je Petrol na novo odprl v letošnjem letu, predvidoma še ta mesec pa bo pričel obratovati tudi povsem prenovljen regionalni servis v Žlebiču na Dolenjskem. Sicer pa namerava Petrol letos investicijam v utrjevanje svoje naftno-trgovske dejavnosti na domačem trgu nameniti kar okrog sedem milijard tolarjev. Pretežni del teh sredstev bo namenjen prav posodabljanju maloprodajne mreže.