O-STA

EuroCloud nagrade 2012: XLAB ponuja najboljšo storitev v oblaku v javni upravi

Podjetje XLAB je prejelo nagrado EuroCloud Slovenija v kategoriji "Najboljši primer uporabe storitve v oblaku v javni upravi". Nagrade so podelili danes v okviru mednarodnega dogodka EuroCloud Day.

Ljubljana, 23.5.2012. Visokotehnološko podjetje XLAB je tudi letos prejelo nagrado EuroCloud Slovenija, tokrat je bila rešitev za spletno komunikacijo ISL Online izbrana kot najboljši primer uporabe storitve v oblaku v javni upravi. Zmagovalce nagrad, ki jih podeljujeta Gospodarska zbornica Slovenije - Združenje za informatiko in telekomunikacije in Zavod e-Oblak, so razglasili v okviru današnjega dogodka EuroCloud Day, ki je v Sloveniji potekal v okviru NT konference.

Kot zmagovalec na lokalni ravni se bo XLAB junija letos na evropskem kongresu EuroCloud potegoval za nagrado EuroCloud Europe. Lani je bilo podjetje s svojimi rešitvami ISL Online izbrano med tri najboljše evropske storitve v oblaku.

PRIPIS K FOTOGRAFIJI: Zmagovalna podjetja in njihovi predstavniki s priznanji EuroCloud z leve proti desni: Abelium, XLAB, Optilab in Si.mobil.

Letošnji lokalni zmagovalci v vseh kategorijah so objavljeni na spletni strani EuroCloud Slovenija.

Najboljši primer uporabe storitve v oblaku v javni upravi

Ministrstvo za javno upravo RS XLAB-ove rešitve ISL Online uporablja že od leta 2008. Zanesljiva in varna programska oprema za računalniško pomoč na daljavo je nepogrešljivo orodje, ki zunanjim IT strokovnjakom, ki skrbijo za pravočasno odpravljanje napak in posodabljanje portala e-uprava ter izvajanje tehnične pomoči na daljavo, omogoča dostop do oddaljenih strežnikov.

Gregor Škerlep, višji svetovalec II pri MJU, ocenjuje, da bi bili IT stroški MJU višji za kar 50%, če ne bi uporabljali orodij za sodelovanje in podporo na daljavo ISL Online. "Z oddaljenim dostopom ISL Light uspešno razrešimo skoraj vse tehnične zahtevke, kar je približno okoli 36.000 sej na leto. Storitev uporabljamo vse pogosteje, saj na daljavo rešujemo vedno več podobnih zahtevkov," razlaga Škerlep. Poleg znižanja stroškov Ministrstvo z uporabo ISL Online rešitev hitreje rešuje težave, ima boljši pregled nad delom zunanjih IT strokovnjakov ter lažje opravlja revizijo dela.

Številne druge prednosti in koristi si lahko ogledate v celotni študiji primera Ministrstva za javno upravo.

O ISL Online

ISL Online (www.islonline.com), izdelek inovativnega podjetja XLAB d.o.o, je paket štirih programskih rešitev za dostop in nadzor oddaljenega namizja, spletni pogovor v živo in video konference. Programska orodja ISL Online omogočajo enostavno in varno povezovanje naprav preko interneta po celem svetu ter delujejo na Windows, Linux, Mac in tabličnih računalnikih ter pametnih telefonih. Po svetu storitve ISL Online uporablja več kot 120.000 poslovnih uporabnikov, kot so Konica Minolta, IBM in Telekom Slovenije, ki letno ustvarijo več kot 6 milijonov sej.