O-STA

Zelena luč za izbora "NAJ KOPALIŠČE" in "NAJ KAMP"

Pod okriljem podjetja AA-Press in radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se je začel 22. izbor "Naj kopališče". Akciji z najdaljšo tradicijo pri nas se junija pridružuje izbor "Naj kamp". Ta bo potekal drugo leto zapored, vključeval pa bo tako slovenske kot tudi hrvaške kampe.

Akcija "Naj kopališče" ima med tovrstnimi slovenskimi izbori najdaljšo tradicijo. Razvijala se je skupaj s termalnim, wellness, obmorskim in turizmom druge vrste ter tako postala del slovenske turistične ponudbe. "Z izborom "Naj kopališče" vsako leto pokažemo, kako in v katero smer se razvija slovenski kopališki turizem. V zadnjih letih je ta naredil velik razvojni korak naprej in to se kaže tudi v naši akciji. V radijskih oddajah "Dobro jutro, Slovenija" pravzaprav nikoli ne zmanjka novosti s kopališč. Da so obiskovalci z njimi zadovoljni pa priča vedno večje število glasov, ki jih namenjajo posameznim kopališčem," je povedala Barbara Boh, izvršna namestnica direktorja družbe AA-Press ter dodala, da ob obiskih posameznih kopališč ugotavljajo, da je skrb za slehernega gosta na visokem nivoju ter da dobre uvrstitve v akcijah "Naj kopališče" kopališčem prinašajo dodano vrednost. "Boj" za najvišja mesta v šestih kategorijah bo zagotovo tudi letos hud vse do zadnjega dne.

Omenjeno pa ne velja zgolj in samo za kopališča. Po lani končanem prvem izboru "Naj kamp" in prejetimi več kot 20.000 glasovi za več kot 250 slovenskih in hrvaških kampov se je pokazalo, da je kamping zelo priljubljen način preživljanja prostih dni. Po besedah Bohove, je poleg t. i. "pavšalistov" vse več tistih, ki s prikolicami, šotori in avtodomi odkrivajo nove kotičke doma in v tujini. "Računamo, da bodo kampi v Sloveniji in na Hrvaškem letos prejeli še več glasov in da bo tudi ta akcija dokazala, da je ogledalo dejanske ponudbe na sicer zelo konkurenčnem turističnem trgu," je še dejala Barbara Boh. Najboljši domači in hrvaški kampi bodo sicer tekmovali v devetih različnih kategorijah.

Izbora "Naj kopališče 2012" in "Naj kamp 2012" bosta potekala do sredine septembra, glasovanje pa je mogoče na turistično informativnem spletnem portalu www.dj-slovenija.si.