O-STA

Kako do varnega mobilnega poslovanja?

Podjetje ZASLON iz skupine HERMES SoftLab (www.zaslon.si) je v sredo, 13. junija 2001, organiziralo seminar z naslovom Varnost v mobilnem poslovanju, na katerem so udeležencem predavali strokovnjaki iz tujih in domačih podjetij. ZASLON, ki ima v Sloveniji vodilno mesto na pri razvoju in implementaciji sistemov bančništva na daljavo, omogoča najsodobnejšo tehnologijo tudi na področju zagotavljanja varnosti v mobilnem poslovanju.

Enodnevni seminar, na katerem so pregled najnovejših rešitev v varnem mobilnem poslovanju predstavili strokovnjaki iz podjetij Baltimore (www.baltimore.com), ActivCard (www.activcard.com), Mobitel (www.mobitel.si) in ZASLON (www.zaslon.si), je podjetje ZASLON pripravilo v veliki dvorani poslovne stavbe HERMES SoftLab. Udeleženci so na seminarju med drugim spoznali sodobna dogajanja in delujoče rešitve na področju brezžičnega PKI, Telepathy, nagrajeno varnostno rešitev za mobilno telefonijo podjetja Baltimore, kako izdati certifikate mobilnim uporabnikom, SIM TOOLKIT, Microsoft Mobile Server in kaj bo na področju varnosti v mobilnem poslovanju prinesla prihodnost. Predavatelji so predstavili tudi primerjavo med mobilnimi aplikacijami, ki tečejo s spletnega strežnika (WAP), in mobilnimi aplikacijami, ki se izvajajo s pomočjo SIM kartice.
O podjetju ZASLON, skupina HERMES SoftLab.

Podjetje ZASLON d.o.o., član skupine HERMES SoftLab, je vodilno slovensko podjetje na področju razvoja in implementacij sistemov bančništva na daljavo, elektronskega poslovanja, spletnih aplikacij in varnostnih sistemov na internetu. Rešitve temeljijo na industrijskih standardih in arhitekturi odprtih sistemov ob zagotavljanju visoke ravni varnosti. Osrednji ZASLONOV proizvod je modularen sistem za elektronsko bančništvo (SEB), ki povezuje heterogena računalniška okolja v finančnih ustanovah in zagotavlja varno povezavo z različnimi sodobnimi tržnimi potmi, kot je internetno ali mobilno bančništvo. Številne reference obsegajo celostne postavitve sistemov za ugledne domače in tuje družbe, predvsem za banke. Z ZASLONOM sodeluje več kot 100 strokovnjakov, sedež podjetja je v Ljubljani. Več informacij o podjetju ZASLON na naslovu www.zaslon.si, o sodobnih sistemih bančništva na daljavo pa na naslovu www.bancniasistent.com.