O-STA

Boštjan Štefanič s pomočjo programa SAOP miniMAX stopa na samostojno poslovno pot

SAOP doniral Boštjanu Štefaniču licenco za paket miniMAX Maksi računovodstvo - z miniMAX-om so lahko tudi slepi in slabovidni odlični poklicni računovodje.

ŠEMPETER PRI GORICI, 3. avgust - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je slepi osebi Boštjanu Štefaniču iz Radeč podaril računovodsko licenco Maksi računovodstvo za program miniMAX. SAOP-ova donacija bo Boštjanu Štefaniču, ki je uspešno zaključil program nacionalne poklicne kvalifikacije za knjigovodjo pomagala pri lažjem vstopu na samostojno podjetniško pot. Po načrtih bo Štefanič s samozaposlitvijo začel 1. oktobra letos.

Zgodba Boštjana Štefaniča sega v lanski februar, ko je v Računalniških novicah zasledil novičko, da podjetje E-Amiga iz Šoštanja izvaja projekt dela na domu s programom miniMAX. "Ker mi elektronsko poslovanje ni tuje sem se odločil, da jih pokličem in aprila sem se prvič seznanil s programom, ki sicer ni izdelan za slepe in slabovidne, vendar pa nam je kljub temu povsem dostopen," je povedal Boštjan Štefanič. Z voljo, raziskovanjem in delom se je usposobil za samostojno delo s programom miniMAX, kar mu je odprlo povsem nove možnosti za poklicno udejstvovanje. Kot prvi in do sedaj edini iz vrst slepih in slabovidnih se je odločil za opravljanje nacionalne poklicne kvalifikacije, ki jo je v juliju tudi uspešno zaključil, in to kljub temu, da so pravilniki do oseb s posebnimi potrebami diskriminatorni, kar se tiče tehničnih prilagoditev. "Vedno bolj sem odkrival prednosti in dobre rešitve miniMAX-a in spoznal, da je ta program povsem uporaben tudi za slepe in slabovidne. To pa pomeni, da imamo v Sloveniji orodje, ki tudi nam omogoča samostojno podjetniško pot, vodenje računovodskega servisa kadarkoli in kjerkoli. To je izjemnega pomena, saj so slepim in slabovidnim marsikatera vrata zaprta," je še poudaril Štefanič.

V podjetju SAOP so se že pred časom zavezali pomoči težje zaposljivim osebam, ki si želijo z znanjem in delom ustvariti boljše življenje. Tako jih tudi zgodba Boštjana Štefaniča, ki se je pridružil ekipi partnerskega podjetja E-Amiga, ni pustila ravnodušnih. "Boštjan Štefanič je, kot tudi sam pravi, pokazal, da nemogočih poti ni in da si sami postavljamo meje, s katerimi lahko škodimo le sebi," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. "Po drugi strani je njegov uspeh posebno priznanje za naš program miniMAX, saj kaže na to, da nam je uspelo izdelati resnično edinstven poslovni program, ki prepriča s svojo enostavnostjo in učinkovitostjo." V SAOP-u se zavedajo pomena možnosti uporabe miniMAX-a tudi med slepimi in slabovidnimi, Boštjanu Štefaniču pa so zaradi njegovih zaslug in neomajne vztrajnosti pri usposabljanju podarili licenco za paket miniMAX Maksi računovodstvo.

"Vesel sem, da so tudi na SAOP-u opazili moje prizadevanje in so mi podarili licenco za računovodski program miniMAX. Licenca mi omogoča točno to, kar delam že sedaj, hkrati pa je to temelj na moji poti do računovodje. Preprosto povedano, dobil sem orodje, in to zelo močno orodje, ki mi bo omogočalo samostojno delo računovodje," je še povedal Štefanič.

Program miniMAX Maksi računovodstvo bo Boštjanu Štefaniču zagotavljal vse računovodske in knjigovodske funkcionalnosti za vodenje poslovanja desetih strank. Na tak način mu bodo v podjetju SAOP pomagali pri vstopu v svet podjetništva. Z dobrimi praksami, ki so jih usvojili tekom sodelovanja z Boštjanom Štefaničem in E-Amigo, bodo lahko pomagali tudi drugim zainteresiranim slepim in slabovidnim osebam ter tako prispevali k ustvarjanju zanje bolj prijaznega podjetniškega okolja.

-Konec sporočila-

Priložene fotografije

  1. Boštjan Štefanič in Sonja Šinigoj, direktorica SAOP
  2. Boštjan Štefanič predstavlja miniMAX ekipi SAOP
  3. Boštjan Štefanič, ekipa SAOP in Tanja Goljar (direktorica eAmiga)

Za fotografije v višji resoluciji nam pišite na peter.krkoc@saop.si.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si