O-STA

LevelOne mrežne kartice z lastnim čipom

Podjetje Digital Data Communications je pri nas znano predvsem po zastopstvu produktov LevelOne, kamor spadajo tako mrežne kartice, usmerjevalniki, stikala kot tudi ostale ključne komponente vsake računalniške mreže. Na slovenskem tržišču so prvič predstavili mrežno kartico s priključkom UTP hitrostnega razreda 10/100Mbps, ki je grajena na lastnih čipovjih.

Tako na čipih novih mrežnih kartic ni več logotipa RealTek, pač pa logotip LevelOne, karakteristike kartic pa so popolnoma enake RealTekovim. Odločitvi o lastnih čipih na RealTekovi tehnologiji je botrovalo dejstvo, da prodaja LevelOne mrežne opreme beleži vedno večje prodajne številke. Leta 2000 je blagovna znamka LevelOne prodala 1.5 milijona mrežnih kartic, od takrat pa poročajo le še o višjih prodajnih številkah. Poleg glavne novosti je zelo zanimiva tudi sama cena (na slovenskem trgu 2.087 SIT brez dajatev), ki kartico postavi v izredno zanimiv položaj, saj se po samih karakteristikah enakovredno kosa z ostalimi proizvajalci tovrstnih naprav. Naj na tem mestu omenimo še, da za LevelOne mrežno kartico velja 5-letna garancija. Kot smo že zapisali, nam Digital Data Communications ponuja celoten spekter mrežne opreme, med katero je precej zanimanja požela nova linija usmerjevalnikov in preklopnikov, ki se poleg zanimivih karakteristik in privlačne cene lahko pohvalijo s popolnoma prenovljenim dizajnom.

Tako se nam te sodobne mrežne naprave ne bodo več predstavljale kot črne škatle oglatih dimenzij, temveč kot popolna harmonija različnih materialov, barv in seveda samih oblik. Stikala lahko dobimo v izvedbah z notranjimi ali zunanjimi napajalniki, vsem pa je skupno odkrivanje in odpravljanje napak, tiho delovanje brez vgrajenih ventilatorjev in inteligentni algoritmi, ki bdijo nad podatki. Boljši modeli imajo tudi RS-232 priključek za računalnik, s pomočjo katerega opravljamo administracijo nad temi napravami, za kar poskrbi vgrajen protokol SNMP.

Produkte LevelOne pri nas zastopa podjetje Digital Data Communication (www.digital-data.si).