O-STA

Poslovna konferenca presežkov

SAOP je v Termah Olimia organiziral strokovno srečanje XXL konferenca, ki je presenetilo z rekordno številčnostjo udeležbe. Na konferenci tudi o avtizmu.

PODČETRTEK, ŠEMPETER PRI GORICI, 26. november 2012 - Podjetje SAOP, ki je v slovenskem poslovnem prostoru prepoznavno kot eden vodilnih proizvajalcev poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je v Termah Olimia priredilo strokovno srečanje XXL konferenca. Na srečanju so razpravljali o novostih v davčni in gospodarski zakonodaji ter predstavili primere dobrih poslovnih praks in uporabo naprednih funkcionalnosti SAOP-ovih poslovnih programov. Kljub vsesplošnemu upadu zanimanja za to vrsto pridobivanja znanj se je konference udeležilo prek 260 strokovnjakov s področja financ, računovodstva in informatike ter iz drugih poslovnih funkcij.

Izobraževanje je pomemben del dejavnosti podjetja SAOP in hkrati predstavlja pomembno konkurenčno prednost. "Rekordna udeležba XXL konference je potrdila, da podjetja in javne ustanove zaupajo SAOP-u kot ponudniku kakovostnih poslovnih rešitev, dobrih praks in znanj s področja zakonodaje in poslovanja," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica v SAOP. Podjetje letno izvede vsaj eno strokovno konferenco za širšo poslovno javnost, v oddelku za izobraževanje podjetja SAOP pa organizirajo na letni ravni tudi prek dvesto strokovnih seminarjev, delavnic in spletnih konferenc in so med vodilnimi ponudniki znanja na področju poslovodenja. Svoje poglobljeno poznavanje poslovnih vsebin in zakonodajnih okvirov podjetje potrjuje tudi s tem, da kot prvo zagotavlja implementacijo zakonskih sprememb v poslovne računalniške programe za podjetja in javni sektor.

Na XXL konferenci so ugledni strokovnjaki, davčni in drugi svetovalci predstavili novosti pri obračunu DDV in dohodnine, vodenju osnovnih sredstev, izplačilu potnih stroškov, pri davku na dohodek od pravnih oseb ter zaključnem računu. Predstavljene so bile tudi novosti pri obračunavanju storitev v šolah in vrtcih, iCenter v oblaku, med novostmi pri programski opremi je izstopala premierna predstavitev sistema za brezpapirno poslovanje eRegistrator, ki uporabnikom omogoča hitro in poenostavljeno uvedbo zakonsko skladnega brezpapirnega poslovanja.

Kot je že v navadi na SAOP-ovih poslovnih srečanjih, je XXL konferenca ponudila uporabna mehka znanja, na primer kako ravnati s čustvi ob pritožbah, zavrnitvah in izsiljevanju, predstavljeni so bili tudi postopki, zahteve in primeri ravnanj ob poslovnih revizijah. Podjetje je v okviru svoje zaveze družbene odgovornosti od vplačanih kotizacij avtističnima otrokoma Andražu in Adrijanu poklonilo bon (v vrednosti 1.000 evrov) za nakup zdravil, prehranskih dodatkov in zdravljenje v tujini.

-Konec sporočila-

Dodatno gradivo o problematiki avtizma

Starši avtistov ne prejemajo nikakršne denarne pomoči in tudi stroške obravnav morajo plačati sami, ker Center za avtizem ne deluje s koncesijo. Otroci z avtističnimi motnjami potrebujejo vsaj tedensko obravnavo logopeda in specialnega pedagoga z znanjem iz metode PECS, za kar večina naših strokovnih delavcev ni usposobljena. Za otroke z avtističnimi motnjami je pomembno, da je vsaka nova naloga, ki se je otrok nauči, prirejena individualno in po korakih. Otroci, ki so vključeni v intenzivno, za avtizem specifično zgodnjo obravnavo, se razvijajo bolje, so prej samostojni, zato se z obravnavami otrok ne sme čakati. Vendar zgodnje intenzivne obravnave otrok z avtističnimi motnjami ni možno zagotoviti na nobeni instituciji, ki ima koncesijo. Na Centru za avtizem sami določijo, katerega otroka z avtističnimi motnjami bodo obravnavali in kako dolgo. Veliko staršev in tudi zdravnikov izhaja iz prepričanja, da so otroci z avtističnimi motnjami najprej biološko bolni: imunološko, metabolno (črevesne okužbe) ali intoksikacijsko (zastrupitev s težkimi kovinami). Zdravstvene ustanove v Sloveniji niso pristojne za podrobnejše analize organskih vzorcev (blata, urina, las), zato morajo starši vzorce odpošiljati na pregled v tujino (Norveška, ZDA), od koder se laboratorijske analize pošljejo v Avstralijo. Vse laboratorijske analize so plačljive, če se starši odločijo za dieto s prehranskimi dodatki, katerih ni možno kupiti v lekarnah po Sloveniji, jih to stane približno od 800 do 1.000 evrov za obdobje približno treh mesecev. Približni mesečni izračun za prehranske dodatke in vključenost otroka v zgodnjo intenzivno obravnavo za mesec dni znaša več kot 1.000 evrov, kar pa si je v današnjem času težko privoščiti.

Fotografije v prilogi

1. Na SAOP-jevi XXL konferenci je bilo prisotnih prek 260 udeležencev

2. Sonja Šinigoj, direktorica v SAOP in njeni sodelavci med uvodnim nagovorom

3. SAOP je avtističnima otrokoma Andražu in Adrijanu poklonil bon v vrednosti 1.000 evrov

Avtor fotografij: Jana Trbižan

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si