O-STA

SAOP iCenter z eRegistratorjem za pravno veljavno brezpapirno poslovanje

SAOP-ov dokumentni sistem eRegistrator v povezavi z akreditiranimi storitvami za varno hrambo, kot je E-Arhiv Pošte Slovenije, poenostavlja celovito uvedbo zakonsko skladnega brezpapirnega poslovanja.

ŠEMPETER PRI GORICI, 28. november 2012 - SAOP je kot prvi proizvajalec poslovnih informacijskih sistemov za podjetja in javne ustanove ponudil lasten dokumentacijski sistem eRegistrator, ki uporabnikom poslovnih rešitev iCenter omogoča izvedbo celovitega internega brezpapirnega poslovanja. Z uporabo eRegistratorja pridobijo organizacije vrsto koristi, od nižjih stroškov poslovanja do izboljšanja poslovne učinkovitosti in zmanjšanja poslovnih tveganj. SAOP eRegistrator je že povezan z akreditiranimi storitvami varne hrambe E-Arhiv Pošte Slovenije, kar uporabnikom omogoča, da se tudi pri poslovanju s poslovnimi partnerji in končnimi strankami zanašajo le še na elektronsko dokumentacijo.

"Z razvojem dokumentacijskega sistema eRegistrator smo podjetjem in javnim ustanovam zagotovili, da na enem mestu dobijo vse, kar potrebujejo za učinkovito brezpapirno poslovanje," je dejal Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga v SAOP.

Eden ključnih korakov je bila sklenitev strateškega partnerstva s Pošto Slovenije ter integracija eRegistratorja z njenimi akreditiranimi storitvami varne hrambe, kar bistveno poenostavi uvedbo pravno veljavnega brezpapirnega poslovanja.

"Ponosni smo, da nas je SAOP izbral za poslovnega partnerja, saj bodo uporabniki njihovega iCenter eRegistratorja pridobili enostavnejši način brezpapirnega poslovanja, skladno z zakonskimi predpisi," je povedal mag. Branko Godec, vodja oddelka za informacijske storitve v Pošti Slovenije d. o. o.

eRegistrator podjetjem zagotavlja pravno veljavno brezpapirno poslovanje po Zakonu o elektronskem poslovanju (ZEPEP), Zakonu o davčnem postopku (ZDP) in Zakonu o davku na dodano vrednost (ZDDV). Neposredna povezava eRegistratorja ter storitev E-Arhiv Pošte Slovenije jim ob tem omogoča dodatne avtomatizacije dokumentnih procesov in da brezpapirno poslovanje uskladijo še z Zakonom o varovanju digitalnega in arhivskega gradiva in arhivih (ZVDAGA).

"Zmožnost akreditirane varne hrambe je ključnega pomena za brezpapirno poslovanje slovenskih podjetij in javnih ustanov, saj so tako shranjeni dokumenti že z zakonom veljavni v vseh pravnih in drugih postopkih," je povedal Boris Kodelja, vodja projekta v SAOP.

eRegistrator uresničuje visoka pričakovanja glede brezpapirnega poslovanja, saj z njegovo uporabo organizacije ne le zadostijo zakonskim okvirom, temveč tudi izboljšajo delovne postopke in uredijo poslovanje. Novi dokumentacijski sistem namreč omogoča elektronski zajem in digitalno podpisovanje vse dokumentacije, ki se uporablja pri poslovanju, bodisi dokumentov, ki so predmet poslovanja s poslovnimi partnerji, bodisi dokumentov, ki nastajajo znotraj poslovnih procesov. Z eRegistratorjem organizacije na enem mestu upravljajo s skenirano papirno dokumentacijo, elektronskimi prejetimi dokumenti ter z dokumentacijo, ki nastaja znotraj poslovnega informacijskega sistema. SAOP-ov dokumentacijski sistem podpira celoten življenjski cikel dokumentacije in vse delovne tokove, od zajema oziroma nastanka dokumenta, procesne obravnave, shranjevanja in upravljanja z različicami. Na osnovi vgrajenega signirnega in klasifikacijski načrta, ki uporabnikom že ponuja osnovno prednastavljeno ogrodje za organizacijo dela z elektronskimi dokumenti, se izvaja tudi samodejni prenos e-dokumentov v E-Arhiv. Sistem eRegistrator zagotavlja visoko zaupnost in varnost podatkov, saj do vseh dokumentov, tudi v E-Arhivu, dostopajo le tisti registrirani uporabniki, ki imajo za to ustrezne pravice.

-Konec sporočila-

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 60 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 25.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena.

Dodatne informacije

Novinarsko središče - Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki...

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si