O-STA

Družba Zynga objavila finančne rezultate za prvo četrtletje 2022

9. maj 2022 20:05 UTC

Družba Zynga objavila finančne rezultate za prvo četrtletje 2022

Visoki četrtletni prihodki in vknjižbe

Poroča o najvišjih prihodkih in vknjižbah za oglaševanje v prvem četrtletju doslej

Nadaljnje izvajanje večletne strategije rasti

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Družba Zynga Inc. (NASDAQ: ZNGA) je danes objavila finančne rezultate za prvo četrtletje, ki se je končalo 31. marca 2022.

"Leto 2022 smo začeli z dobrimi rezultati, saj smo v prvem četrtletju dosegli doslej najvišje prihodke od oglaševanja in vknjižb, ki jih je vodil naš portfelj lahkotnih iger," je dejal Frank Gibeau, izvršni direktor družbe Zynga. "Z nadaljnjim izvajanjem vseh vidikov naše večletne strategije rasti, vključno s storitvami v živo, razvojem novih iger in naložbami v našo oglaševalsko platformo, nove trge in tehnologije, krepimo svoj položaj vodilnega podjetja za brezplačne storitve v živo, ki so usmerjene v mobilne naprave."

Finančni povzetek za prvo četrtletje leta 2022


V milijonih dolarjev

Dejanske vrednosti za prvo četrtletje '22

Dejanske vrednosti za prvo četrtletje '21

Letna primerjava v dolarjih


Letna primerjava v odstotkih


Prihodki

$

691

$

680

$

11

2

%

Neto sprostitev (povečanje) odloženih prihodkov (1)

$

(4)

$

(39)

$

36

(91)

%

Vknjižbe

$

695

$

720

$

(25)

(3)

%

Neto prihodek (izguba)

$

(25)

$

(23)


$

(2)

)

7

%

Prilagojen EBITDA (2)

$

144

$

123

$

21

17

%




Opomba: Nekatere predstavljene mere se razlikujejo zaradi zaokroževanja.

(1) Zaradi jasnosti je neto sprostitev odloženih prihodkov posledica tega, da so prihodki višji od vknjižb in pozitivno vplivajo na prilagojeni EBITDA, kot je naveden v poročilu; neto povečanje odloženih prihodkov povzroči, da so prihodki nižji od vknjižb in negativno vplivajo na prilagojeni EBITDA, kot je naveden v poročilu.

(2) Prilagojeni EBITDA vključuje neto sprostitev (povečanje) odloženih prihodkov.

  • Prihodki in vknjižbe: V prvem četrtletju smo dosegli prihodke v višini 691 milijonov USD, kar je 2% več kot leto prej, in četrtletne vknjižbe v višini 695 milijonov ameriških dolarjev, kar je 3% manj kot leto prej. Prihodki od spletnih iger ali plačil uporabnikov so znašali 538 milijonov dolarjev, kar je 3% manj kot leto prej, vknjižbe za plačila uporabnikov pa so znašale 528 milijonov dolarjev, kar je 11% manj kot leto prej. Prihodki od oglaševanja in drugi prihodki so bili v prvem četrtletju rekordni in so znašali 154 milijonov dolarjev, kar je 24-odstotno povečanje na letni ravni, vknjižbe za oglaševanje in druge prihodke pa so v prvem četrtletju dosegle najvišjo vrednost, in sicer 167 milijonov dolarjev, kar je 35-odstotno povečanje na letni ravni.

  • Kazalniki gledanosti: Povprečnih dnevnih aktivnih uporabnikov mobilnih naprav (DAU) je bilo 40 milijonov, kar je 3% več kot leto prej, povprečnih mesečnih aktivnih uporabnikov mobilnih naprav (MAU) pa 209 milijonov, kar je 27% več kot leto prej. Povprečne mobilne vknjižbe na mobilnega DAU (ABPU) v višini 0,190 dolarjev so se na letni ravni zmanjšale za 6%.

  • Stroški in odhodki: Stroški prihodkov so znašali 252 milijonov dolarjev ali 36% prihodkov, v primerjavi z 38% prihodkov v prejšnjem četrtletju. Stroški prihodkov, ki niso bili izračunani po metodologiji GAAP, so znašali 185 milijonov dolarjev ali 27% rezervacij, kar je manj kot 29% rezervacij v prejšnjem četrtletju. Stroški poslovanja po GAAP so znašali 424 milijonov dolarjev, kar je 61% prihodkov in je izboljšanje glede na 62% v četrtletju pred letom. Stroški poslovanja brez upoštevanja GAAP so znašali 364 milijonov dolarjev, kar je 52% vknjižb, v primerjavi z 49% v četrtletju pred letom dni.

  • Dobičkonosnost in denarni tok: Čista izguba je znašala 25 milijonov dolarjev, medtem ko je bila v prejšnjem četrtletju čista izguba 23 milijonov dolarjev, prilagojena EBITDA pa je znašala 144 milijonov dolarjev, kar je za 21 milijonov dolarjev več kot v prejšnjem četrtletju. Denarni odtok iz poslovanja je znašal 203 milijone dolarjev, medtem ko je v prejšnjem četrtletju znašal 164 milijonov dolarjev. V tem četrtletju smo zaključili zadnja izplačila, povezana s prevzemi družb Small Giant Games in Rollic, v skupni vrednosti 265 milijonov dolarjev.

Zaradi transakcije s podjetjem Take-Two Interactive Software, Inc. ("Take-Two"), napovedane 10. januarja 2022, družba Zynga v zvezi z objavo četrtletnih rezultatov ne bo organizirala konferenčnega klica ali zagotovila napovedi za naprej.

Dodatne informacije v zvezi s transakcijo s podjetjem Take-Two, ki je v teku, so na voljo v registracijski izjavi na obrazcu S-4, ki jo je podjetje Take-Two v zvezi s transakcijo vložilo pri ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo ("SEC") in ki vključuje skupno izjavo/prospekt pooblaščenca podjetij Zynga in Take-Two ter vse druge ustrezne dokumente, vložene pri SEC. Izjava o registraciji je bila razglašena za veljavno 7. aprila 2022, delničarjem družb Zynga in Take-Two pa je bila poslana dokončna skupna izjava o pooblastilu/prospekt.

O družbi Zynga Inc.

Zynga je vodilno globalno podjetje na področju interaktivne zabave, ki želi z igrami povezati svet. Zynga, ki ima velik globalni doseg v več kot 175 državah in regijah, ima raznolik portfelj priljubljenih franšiz iger, ki so bile na mobilnih napravah prenesene več kot štiri milijardekrat, vključno z igrami CSR Racing™, Empires & Puzzles™, FarmVille™, Golf Rival™, Hair Challenge™, Harry Potter: ™, High Heels!™, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ in Zynga Poker™. S Chartboostom, vodilno platformo za mobilno oglaševanje in monetizacijo, je Zynga vodilna platforma naslednje generacije v panogi z možnostjo optimizacije programatičnega oglaševanja in donosov v velikem obsegu. Družba Zynga je bila ustanovljena leta 2007 in ima sedež v Kaliforniji ter lokacije v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Za več informacij obiščite www.zynga.com ali Zyngi sledite na Twitterju, Instagramu, Facebooku oz. spremljajte blog Zynga.

Ključni kazalniki poslovanja

Pri upravljanju poslovanja spremljamo naslednje kazalnike poslovanja: "Mobilni DAU", ki meri dnevne aktivne uporabnike naših mobilnih iger, "mobilni MAU", ki meri mesečne aktivne uporabnike naših mobilnih iger, in "mobilni ABPU", ki meri povprečne dnevne mobilne rezervacije na povprečnega mobilnega DAU, ki jih beležijo in ocenjujejo naši notranji analitični sistemi. Te operativne kazalnike določamo z uporabo notranjih podatkov podjetja, ki temeljijo na sledenju dejavnosti uporabniških računov. Uporabljamo tudi podatke, ki jih zagotovijo tretje osebe, vključno s prijavami v omrežja tretjih oseb, ki jih zagotovijo ponudniki platform, da bi nam pomagali slediti, ali je igralec, prijavljen pod dvema ali več različnimi uporabniškimi računi, ista oseba. Na splošno menimo, da so zneski razumne ocene naše baze uporabnikov za ustrezno obdobje merjenja in da metodologije, ki jih uporabljamo in občasno posodabljamo, razumno temeljijo na naših prizadevanjih za ugotavljanje trendov v obnašanju igralcev. Vendar pa lahko na te številke vplivajo dejavniki, povezani z dejavnostjo uporabnikov in sistemi ter našo zmožnostjo prepoznavanja in odkrivanja poskusov podvajanja zakonite dejavnosti igralcev.

Mobilni uporabniki DAU. Mobilne uporabnike DAU opredeljujemo kot število posameznikov, ki so v določenem dnevu igrali eno od naših mobilnih iger. Povprečni mobilni DAU za določeno obdobje je povprečje mobilnih DAU za vsak dan v tem obdobju. V skladu s to metriko se posameznik, ki na isti dan igra dve različni mobilni igri, šteje kot dva DAU. Da bi zmanjšali to podvajanje, uporabljamo podatke, ki jih zagotovijo tretje osebe, da nam pomagajo identificirati posameznike, ki igrajo isto igro. Vendar nimamo podatkov o prijavah v omrežje tretjih oseb, s katerimi bi lahko povezali posameznika, ki je igral pod več uporabniškimi računi za naše hiperobveščevalne igre (ki vključujejo igre, pridobljene od družbe Rollic oktobra 2020), igre za mobilna sporočila (pred tretjim četrtletjem leta 2021), Puzzle Combat, Merge Magic! in igre, pridobljene od družb Gram Games maja 2018, Small Giant januarja 2019, Peak julija 2020 in StarLark oktobra 2021, zato so lahko dejanske mobilne DAU zaradi morebitnega podvajanja teh posameznikov nižje, kot so bile sporočene. Mobilne DAU uporabljamo kot merilo vključenosti občinstva.

Mobilni uporabniki MAU. Mobilne uporabnike MAU opredeljujemo kot število posameznikov, ki so igrali eno od naših mobilnih iger v 30-dnevnem obdobju, ki se je končalo na datum merjenja. Povprečne mobilne MAU za določeno obdobje je povprečje mobilnih MAU ob vsakem koncu meseca v tem obdobju. V okviru tega kazalnika se posameznik, ki v istem 30-dnevnem obdobju igra dve različni mobilni igri, šteje kot dva mobilna MAU. Da bi zmanjšali to podvajanje, uporabljamo podatke, ki jih zagotovijo tretje osebe, da nam pomagajo identificirati posameznike, ki igrajo isto igro. Vendar nimamo podatkov o prijavah v omrežje tretjih oseb, s katerimi bi lahko povezali posameznika, ki je igral pod več uporabniškimi računi za naše hiperspecialistične igre (ki vključujejo igre, pridobljene od družbe Rollic oktobra 2020), igre za mobilno sporočanje (pred tretjim četrtletjem 2021), Puzzle Combat, Merge Magic! in igre, pridobljene od družb Gram Games maja 2018, Small Giant januarja 2019, Peak julija 2020 in StarLark oktobra 2021, zato so lahko dejanski MAU zaradi morebitnega podvajanja teh posameznikov nižji, kot je navedeno v poročilu. Mobilne MAU-je uporabljamo kot merilo velikosti celotnega občinstva iger.

Mobilni ABPU. Mobilne ABPU opredeljujemo kot skupno število naših mobilnih rezervacij v določenem obdobju, deljeno s številom dni v tem obdobju in deljeno s povprečnim številom mobilnih DAU v tem obdobju. Verjamemo, da mobilni ABPU zagotavlja koristne informacije vlagateljem in drugim pri razumevanju in ocenjevanju naših rezultatov na enak način kot poslovodstvo. Mobilni ABPU uporabljamo kot merilo za splošno monetizacijo vseh naših igralcev s prodajo virtualnih predmetov in oglaševanjem.

Naš poslovni model okoli naših družabnih iger je zasnovan tako, da se z večjim številom igralcev, ki igrajo naše igre, povečuje število družabnih interakcij, zato postajajo naše igre in naše poslovanje bolj dragoceni. Vsi sodelujoči igralci naših iger pomagajo pri ustvarjanju naših vknjižb in posledično tudi prihodkov od spletnih iger in oglaševanja. Virtualne predmete kupujejo igralci, ki se družijo z drugimi igralci, tekmujejo z njimi ali sodelujejo z njimi, pri čemer večina teh igralcev ne kupuje virtualnih predmetov. Zato se osredotočamo predvsem na mobilne DAU, mobilne MAU in mobilne ABPU, ki po našem mnenju skupaj najbolje odražajo ključne kazalnike občinstva.

Finančni podatki, ki niso v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli

V tem sporočilu za javnost smo navedli nekatere finančne podatke, ki niso v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli (Generally Accepted Accounting Principles-GAAP), da bi dopolnili naše konsolidirane računovodske izkaze, pripravljene v skladu z ameriškimi GAAP ("računovodski izkazi v skladu z GAAP"). Poslovodstvo interno uporablja finančne podatke, ki niso v skladu z GAAP, pri analizi naših finančnih rezultatov, da bi ocenilo uspešnost poslovanja in likvidnost. Naši finančni izkazi, ki niso v skladu z GAAP, se lahko razlikujejo od finančnih izkazov, ki niso v skladu z GAAP in jih uporabljajo druga podjetja.

Predstavitev naših finančnih kazalnikov, ki niso v skladu z GAAP, se ne sme obravnavati ločeno ali kot nadomestek ali s prednostjo pred našimi računovodskimi izkazi v skladu z GAAP. Verjamemo, da imajo tako vodstvo kot vlagatelji koristi od sklicevanja na naše finančne izkaze, ki niso v skladu z GAAP pri ocenjevanju našega poslovanja ter pri načrtovanju, napovedovanju in analiziranju prihodnjih obdobij. Menimo, da so naši finančni kazalniki, ki niso v skladu z GAAP, koristni za vlagatelje, ker omogočajo večjo preglednost v zvezi s ključnimi finančnimi ukrepi, ki jih uporabljamo pri sprejemanju poslovnih odločitev, in ker jih naši vlagatelji in analitiki uporabljajo pri ocenjevanju stanja našega poslovanja.

V naslednjih preglednicah smo navedli uskladitve naših finančnih kazalcev, ki niso v skladu z GAAP in so uporabljene v tem sporočilu za javnost, z najbolj neposredno primerljivimi finančnimi kazalniki v skladu z GAAP. Zaradi naslednjih omejitev naših finančnih izkazov, ki niso v skladu s GAAP, morate finančne kazalnike, ki niso v skladu s GAAP, predstavljene v tem sporočilu za javnost, obravnavati skupaj z našimi računovodskimi izkazi v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli.

Ključne omejitve naših finančnih izkazov, ki niso v skladu z GAAP, so naslednje:

• Vknjižbe ne odražajo tega, da prihodke od spletnih iger in prihodke od nekaterih oglaševalskih transakcij prelagamo in pripoznavamo v ocenjenem povprečnem obdobju igranja plačnikov za trajne virtualne predmete ali po porabi za potrošne virtualne predmete; rezervacije vključujejo tudi druge prilagoditve;

• Prilagojeni EBITDA ne vključuje vpliva stroškov nadomestil na podlagi delnic, stroškov transakcij, povezanih s prevzemi, popravkov poštene vrednosti pogojnih plačil in stroškov, nastalih zaradi izpraznjenih najemov (ki vključujejo pripoznane stroške oslabitve).

• Prilagojeni EBITDA ne odraža rezervacij za davek iz dobička ali koristi od njega in ne vključuje drugih čistih prihodkov (odhodkov), ki vključujejo pozitivne in negativne tečajne razlike ter dobičke in izgube iz odsvojitve sredstev, odhodke za obresti in prihodke od obresti.

• Prilagojeni EBITDA ne vključuje amortizacije opredmetenih in neopredmetenih sredstev. Čeprav sta amortizacija in odpis nedenarni strošek, bo morda treba sredstva, ki se amortizirajo ali odpisujejo, v prihodnosti nadomestiti.

• Prosti denarni tok je izpeljan iz čistega denarnega toka iz poslovanja, zmanjšanega za denarna sredstva, porabljena za investicijske odhodke, in

• stroški prihodkov in poslovni odhodki, ki niso v skladu z GAAP, ne vključujejo vpliva amortizacije neopredmetenih sredstev iz prevzemov, popravkov poštene vrednosti pogojnih plačil, transakcijskih stroškov, povezanih s prevzemi, stroškov, nastalih zaradi izpraznjenih najemov, ali stroškov nadomestil na podlagi delnic.


KONSOLIDIRANA BILANCA STANJA DRUŽBE ZYNGA INC.

(v milijonih, nerevidirane)



31. marec

31. december

2022

2021

Sredstva

Kratkoročna sredstva:

Denar in enakovredna sredstva

$

826,0

$

984,0

Kratkoročne investicije

10,5

169,0



Terjatve, zmanjšane za popravek vrednosti v višini 0,9 dolarja na dan 31. marca 2022 in 31. decembra 2021

233,4

242,5

Omejena denarna sredstva

81,0

161,0

Predplačani stroški

68,4

56,7

Druga kratkoročna sredstva

47,4

35,4

Skupna kratkoročna sredstva

1.266,7

1.648,6

Dobro ime

3.586,8

3.601,1

Neopredmetena sredstva, neto

834,8

900,5

Nepremičnine in oprema, neto

36,6

30,3

Sredstva iz naslova pravice do uporabe

84,1

86,4

Omejena denarna sredstva

0,2

40,2

Predplačani stroški

18,9

25,0

Druga dolgoročna sredstva

31,9

26,8

Skupna sredstva

$

5.860,0

$

6.358,9

Obveznosti in delniški kapital

Kratkoročne obveznosti:

Obveznosti

$

48,4

$

95,6

Plačljivi davek od dohodka

30,9

52,2

Odloženi prihodki

746,4

748,1

Obveznosti iz poslovnega najema

17,9

17,1

Druge kratkoročne obveznosti

284,0

650,4

Skupne kratkoročne obveznosti

1.127,6

1.563,4

Zamenljive prednostne zadolžnice, neto

1.542,1

1.343,8

Odloženi prihodki

0,3

0,3

Odložene davčne obveznosti, neto

84,6

93,8

Dolgoročne obveznosti iz poslovnega najema

131,6

133,4

Druge dolgoročne obveznosti

67,7

112,3

Skupne obveznosti

2.953,9

3.247,0

Lastniški kapital:

Navadne delnice in dodatni vplačani kapital

5.398,6

5.625,0

Akumulirani drugi celotni donos (izguba)

(138,3)


(107,1)


Akumulirani primanjkljaj

(2.354,2)


(2.,406,0)

Skupni lastniški kapital

2.906,1

3.111,9

Skupne obveznosti in lastniški kapital

$

5.860,0

$

6.358,9



KONSOLIDIRANI IZKAZ POSLOVANJA DRUŽBE ZYNGA INC.

(v milijonih, razen podatkov na delnico, nerevidirano)



Trije zaključeni meseci

31. marec 2022

31.december 2021

31. marec 2021

Prihodki:

Spletna igra

$

537,7

$

534,0

$

557,0

Oglaševanje in drugo

153,5

161,4

123,3

Skupni prihodki

691,2

695,4

680,3

Stroški in izdatki:

Stroški prihodkov

252,2

260,1

260,7

Raziskave in razvoj

112,4

151,9

140,7

Prodaja in trženje

251,1

245,6

248,7

Splošni in administrativni

60,5

39,1

35,7

Skupni stroški in izdatki

676,2

696,7

685,8

Prihodki (izguba) iz poslovanja

15,0

(1,3)


(5,5)


Prihodki od obresti

0,9

1,4


1,7


Odhodki za obresti

(3,1)


(15,0)


(14,7)


Drugi prihodki (odhodki), neto

(15,7)


(10,2)


8,9


Prihodek (izguba) pred davki iz dobička

(2,9)


(25,1)


(9,6


Rezervacija za davek iz dobička (dobiček iz davka iz dobička)

21,6


42,1


13,4


Neto prihodek (izguba)

$

(24,5 )


$

(67,2)


$

(23,0)


Čisti dobiček (izguba) na delnico, pripisan (-a) navadnim delničarjem:


Osnoven (-a)

$

(0,02)


$

(0,06)


$

(0,02)


Popravljen (-a)

$

(0,02)


$

(0,06)


$

(0,02)


Tehtano povprečje navadnih delnic, uporabljeno za izračun čistega dobička (izgube) na delnico, ki pripada navadnim delničarjem:

Osnovno

1.133,2

1.124,9

1.084,4

Popravljeno

1.133,2

1.124,9

1.084,4

Stroški nadomestil na podlagi delnic so vključeni v zgornjih postavkah

Stroški prihodkov

$

0,7

$

0,8

$

0,6

Raziskave in razvoj

31,0

27,7

24,3

Prodaja in trženje

4,8

4,8

3,9

Splošni in administrativni

8,5

8,9

8,4

Skupni stroški nadomestil na podlagi delnic

$

45,0

$

42,2

$

37,2





KONSOLIDIRANI IZKAZI DENARNIH TOKOV DRUŽBE ZYNGA INC.

(v milijonih, nerevidirano)



Trije zaključeni meseci

31. marec 2022

31. december 2021

31. marec 2021

Denarni tokovi iz poslovanja:

Neto prihodek (izguba)

$

(24,5)


$

(67,2)


$

(23,0)


Prilagoditve za uskladitev čistega dobička (izgube) s čistim denarjem iz poslovanja:




Amortizacija in odpisi

69,2


68,2


56,5


Stroški nadomestil na podlagi delnic

45,0


42,3


37,2


(Dobiček) izguba iz izvedenih finančnih instrumentov, prodaje naložb in drugih sredstev ter tujih valut, neto

26,6


18,3


(9,0)


Nedenarni stroški najema

3,9


4,0


4,2


Nedenarni odhodki za obresti

1,6


13,7


13,2


Sprememba odloženih davkov iz dobička in drugih davkov

(9,3)


(6,9)


(15,2)

)

Spremembe poslovnih sredstev in obveznosti:

Terjatve, neto

8,2


(33,5)


(59,5)


Vnaprej plačani odhodki in druga sredstva

(19,2)


(3,1)


(2,0)


Obveznosti

(46,3)


45,0


(18,8)


Odloženi prihodki

4,3


22,1


40,4


Plačljivi davek od dohodka

(30,0)


(20,4)


5,9


Poslovni najem in druge obveznosti

(232,2)


75,6


(193,6)


Neto denarna sredstva, pridobljena (porabljena) pri poslovanju

(202,7)


158,1


(163,7)


Denarni tokovi iz investicijskih dejavnosti:




Nakupi investicij

(2,2)


(1,5)


(537,2)


Zapadlost investicij

84,8


83,5


83,9


Prodaja investicij

74,0


-


-


Nakup nepremičnin in opreme

(10,3)


(5,7)


(1,7)


Poslovne združitve, brez pridobljenih denarnih sredstev

(12,6)


(286,1)


(19,6)


Sprostitev omejenih denarnih sredstev za poslovno združitev, ki so v depozitu

(120,0)


-

-


Pridobitve neopredmetenih sredstev

(1,0 )


-

(0,9)


Druge naložbene dejavnosti, neto

(20,4)


(8,0)



(0,3)


Neto denarna sredstva, pridobljena (porabljena) pri investicijskih dejavnostih

(7,7)


(217,8)



(475,8)


Denarni tokovi iz financiranja:





Plačani stroški izdaje dolga

-


-



(0,9)


Plačani davki, povezani s poravnavo neto delnic nagrad lastniškega kapitala

(5,7)


(2,5)



(8,2)


Prihodki od izdaje navadnih delnic

7,3


18,3



10,5


Pogojna plačila, povezana s prevzemom

(56,6)


-



(25,1)


Neto denarna sredstva, pridobljena (porabljena) pri financiranju

(55,0)


15,8



(23,7)






Vpliv sprememb deviznih tečajev na denarna sredstva, denarju enakovredna sredstva in omejena denarna sredstva

(12,6)


(19,3)



(1,7)



Neto sprememba denarnih sredstev, denarju enakovrednih sredstev in omejenih denarnih sredstev

(278,0)

(63,2)


(664,9)


Denar, denarju enakovredna sredstva in omejena denarna sredstva, začetek obdobja

1.185,2

1.248,4

1.500,4

Denar, denarju enakovredna sredstva in omejena denarna sredstva, konec obdobja

$

907,2

$

1.185,2

$

835,5



USKLADITEV REZULTATOV DRUŽBE ZYNGA INC. PO GAAP Z REZULTATI, KI NISO PO GAAP

(v milijonih, nerevidirano)



Trije zaključeni meseci

31. marec 2022

31. december 2021

31. marec 2021

Uskladitev prihodkov z vknjižbami: skupaj

Prihodki

$

691.2

$

695.4

$

680.3

Sprememba pri odloženih prihodkih

3.7

21.2

39.2

Druge prilagoditve vknjižb

-

10.0

-

Vknjižbe

$

694.9

$

726.6

$

719.5

Uskladitev prihodkov z vknjižbami: mobilni

Prihodki

$

672.2

$

673.9

$

660.7

Sprememba pri odloženih prihodkih

3.8

21.1

38.9

Vknjižbe

$

676.0

$

695.0

$

699.6

Uskladitev prihodkov z vknjižbami: spletne igre

Prihodki

$

537.7

$

534.0

$

557.0

Sprememba pri odloženih prihodkih

(9.4)

21.2

39.3

Vknjižbe

$

528.3

$

555.2

$

596.3

Uskladitev prihodkov z vknjižbami: oglaševanje in drugo

Prihodki

$

153.5

$

161.4

$

123.3

Sprememba pri odloženih prihodkih

13.0

0.1

(0.1)

Druge prilagoditve vknjižb

-

10.0

-

Vknjižbe

$

166.5

$

171.5

$

123.2

Uskladitev čistega dobička (izgube) s prilagojenim EBITDA

Neto prihodek (izguba)

$

(24.5)


$

(67.2)


$

(23.0)


Rezervacija za davek iz dobička (dobiček iz tega naslova)

21.6


42.1


13.4


Drugi (prihodki) odhodki, neto

15.7


10.2


(8.9)


Prihodki od obresti

(0.9)


(1.4)


(1.7)


Odhodki za obresti

3.1


15.0

14.7

Amortizacija in odpisi

68.7


67.6

56.5

Stroški transakcij, povezanih s prevzemom

12.5


4.6

1.5

Prilagoditve pogojnih nadomestil

(13.7)


28.9

33.4

(Dobiček) izguba pri sodnih poravnavah in s tem povezani sodni stroški

12.0


-

-

Odhodki iz izpraznjenega najema (1)

4.9

4.6

-

Stroški nadomestil na podlagi delnic

45.0

42.2

37.2

Prilagojeni EBITDA

$

144.4

$

146.6

$

123.1

Uskladitev poslovnih odhodkov po GAAP s poslovnimi odhodki, ki niso po GAAP

Poslovni odhodki po GAAP

$

424.0

$

436.6

$

425.1

Stroški transakcij, povezanih s prevzemom

(12.5)


(4.6)


(1.5)


Prilagoditve pogojnih nadomestil

13.7


(28.9)


(33.4)


(Dobiček) izguba pri sodnih poravnavah in s tem povezani sodni stroški

(12.0)


-


-


Odhodki iz izpraznjenega najema (1)

(4.9)


(4.6)


-


Stroški nadomestil na podlagi delnic

(44.3)


(41.4)


(36.6)


Odhodki iz poslovanja, ki niso v skladu z GAAP

$

364.0

$

357.1

$

353.6

Uskladitev denarnih sredstev iz poslovanja s prostim denarnim tokom

Neto denarna sredstva, pridobljena (porabljena) pri poslovanju

$

(202.7)

$

158.1

$

(163.7)


Nakup nepremičnin in opreme

(10.3)

(5.7)

(1.7)


Prosti denarni tok

$

(213.0)

$

152.4

$

(165.4)




(1) Znesek vključuje stroške oslabitve (kjer je potrebno), najemnino in druge stroške (vključno z amortizacijo), povezane z našimi oslabljenimi poslovnimi stavbami.



USKLADITEV STROŠKOV IN ODHODKOV DRUŽBE ZYNGA INC. PO GAAP Z STROŠKI IN ODHODKI, KI NISO PO GAAP



Trije meseci zaključeni 31. marca 2022


Izkazi po GAAP

Amortizacija neopredmetenih sredstev sredstev iz prevzemov

Prilagoditev poštene vrednosti pogojnega nadomestila

Stroški, povezani s prevzemom

(Dobiček) izguba pri sodnih poravnavah in s tem povezani sodni stroški

Stroški iz izpraznjenega najema

Stroški nadomestil na podlagi delnic

Non-GAAP
measure

Stroški prihodkov

252,2

(66,1)

-

-

-

-

(0,7)

185,4

Stroški poslovanja

Raziskave in razvoj

112,4

-

13,7

(1,3)

-

-

(31,0)

93,8

Prodaja in trženje

251,1

-

-

(0,1)

-

-

(4,8)

246.2

Splošni in administrativni

60,5

-

-

(11,1)

(12,0)

(4,9)

(8,5)

24,0

Skupni stroški poslovanja

424,0

-

13,7

(12,5)

(12,0)

(4,9)

(44,3)

364,0

Skupni stroški in izdatki

$

676,2

$

(66,1)

$

13,7

$

(12,5)

$

(12,0)

$

(4,9)

$

(45,0)

$

549.4

Three Months Ended March 31, 2021

GAAP
measure

Amortizacija neopredmetenih sredstev sredstev iz prevzemov

Prilagoditev poštene vrednosti pogojnega nadomestila

Stroški, povezani s prevzemom

(Dobiček) izguba pri sodnih poravnavah in s tem povezani sodni stroški

Stroški iz izpraznjenega najema

Stroški nadomestil na podlagi delnic

Non-GAAP
measure

Stroški prihodkov

260.7

(52.8)

-

-

-

-

(0.6)

207.3

Stroški poslovanja

Razvoj in raziskave

140.7

-

(33.4)

-

-

-

(24.3)

83.0

Prodaja in trženje

248.7

-

-

-

-

-

(3.9)

244.8

Splošni in administrativni

35.7

-

-

(1.5)

-

-

(8.4)

25.8

Skupni stroški poslovanja

425.1

-

(33.4)

(1.5)

-

-

(36.6)

353.6

Skupni stroški in izdatki

$

685.8

$

(52.8)

$

(33.4)

$

(1.5)

$

-

$

-

$

(37.2)

$

560.9

Izvirnik je na voljo na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220509005777/en/

Kontakti:

Odnosi z vlagatelji:
Investors@zynga.com

Odnosi z mediji:
Kenny Johnston
Press@zynga.com

Vir: Zynga

Veljavna verzija sporočila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoč in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.