O-STA

Dole Food Company, Inc. oznanja podpis poravnav v primerih protimonopolnih tožb v ZDA

WESTLAKE VILLAGE, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 17. maj, 2007 - Dole Food Company, Inc. je danes sporočil, da je sklenil poravnavi v dveh primerih skupinskih protimonopolnih tožb zaradi domnevnega združevanja na okrožnem sodišču ZDA v južni Floridi, vloženih proti družbi Dole in še trem družbam, ki trgujejo z bananami. Poravnavi in njuni pogoji so predmet različnih sodnih odobritev in zahtevanih obvestil.

Michael Carter, podpredsednik družbe, glavni svetovalec in sekretar, je povedal: "Dole je vedno trdil, da sta ti tožbi brez vrednosti in mnenje družbe se ni spremenilo. Ko ju bo sodišče dokončno potrdilo, bosta ti poravnavi končali te obtožbe proti družbi Dole in ne bosta imeli nobenega materialnega učinka na njeno finančno stanje in rezultate." G. Carter je dodal: "Kot smo razkrili v naših poročilih Komisiji za trg vrednostnih papirjev (SEC), se preiskava Evropske komisije o domnevnih kršitvah zakonov o konkurenci (protimonopolnih zakonov) Evropske unije s strani uvoznikov in distributerjev banan in ananasa, ki poslujejo v Evropskem gospodarskem prostoru, nadaljuje in sodelujemo z Evropsko komisijo. Preiskava Evropske komisije ne bo vplivala na poravnavi, ki ju Dole oznanja danes."

Družba Dole Food Company, Inc, ki je imela leta 2006 6,2 milijarde dolarjev prihodkov, je največja svetovna proizvajalka in trgovka z visoko kakovostnim svežim sadjem, svežo zelenjavo in sveže rezanim cvetjem. Dole trguje z vedno več pakirane in zamrznjene hrane in je v svojem sektorju vodilni v izobraževanju in raziskovanju na področju prehrane.

To sporočilo za javnost vsebuje "izjave o napovedih" v pomenu zakona Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995, ki vsebujejo številna tveganja in negotovosti. Izjave o napovedih, ki slonijo na trenutnih pričakovanjih vodstva, lahko običajno prepoznamo po izrazih, kot so "mogoče", "bo", "pričakuje", "verjame", "namerava", in podobnih. Potencialna tveganja in negotovosti, ki bi lahko povzročili, da se bodo dejanski rezultati razlikovali od teh izraženih ali vsebovanih v tem sporočilu, vključujejo vremenske pojave, odziv trga na obseg proizvodnje, dobavo in cene surovin, spremembe v menjalnih tečajih in obrestnih merah, gospodarske krize in varnostna tveganja v državah v razvoju, mednarodne spopade, in kvote, carine ter druge odločitve posameznih vlad. Dodatne informacije o faktorjih, ki bi lahko vplivali na finančne rezultate družbe Dole, so vključene v poročilih SEC, vključno z letnim poročilom na obrazcu 10-K.

KONTAKT:

Dole Food Company

Marty Ordman, 818-874-4834