O-STA

V celjskih osnovnih šolah potekajo obnovitvena in vzdrževalna dela

Celje, 17. julij 2024 - Poletje in šolske počitnice na Mestni občini Celje izkoristimo tudi za obnovitvena, vzdrževalna in investicijska dela v osnovnih šolah. Tudi letos smo se lotili nujnih obnov in nadgradenj, da bi otrokom in zaposlenim na šolah zagotovili boljše pogoje za učenje in delo.

Na Osnovni šoli Lava bomo čez poletje obnovili vse štiri vhode, vrednost del je 29.822,61 EUR. Na I. osnovni šoli Celje bomo obnovili fasado na vzhodni, zahodni in južni strani šolske stavbe, in sicer skladno s projektnimi pogoji ZVKDS. Ocenjena vrednost investicije je cca. 300.000,00 EUR, trenutno pa smo v fazi javnega naročila.

Na Podružnični osnovni šoli Šmartno v Rožni dolini izvajamo nujna vzdrževalna dela v vrednosti 15.213,08 EUR (obnova vhoda v šolo z igrišča, sanacija manjših poškodb zaradi vlage, obnova vrtčevske igralnice in učilnice 5. razreda ...), na Osnovni šoli Glazija pa bomo uredili klančine za vstop v telovadnico z zahodne strani, vrednost del znaša 10.644,50 EUR. Vse vrednosti so z DDV.

Na ostalih osnovnih šolah izvajajo manjša vzdrževalna dela.

Po trenutnih podatkih, ki se bodo še spreminjali, bomo imeli na osnovnih šolah Mestne občine Celje v prihajajočem šolskem letu 473 prvošolcev, vseh osnovnošolcev pa bo 4.483.

Znano je tudi že, kdo bo novi vodja aktivna ravnateljev celjskih osnovnih šol, in sicer v šolskem letu 2024/2025 to vlogo prevzema ravnatelj II. osnovne šole Celje Tomaž Končan.