O-STA

Ne iščite službe, iščite delo!

Ljubljana, 13. december - To je bil le en od številnih uporabnih napotkov, ki so jih bili deležni mladi iskalci zaposlitve na dogodku Bodi izvrsten - stopi iz vrste v STA Travel Cafe, ki ga je organiziral Zaposlitveni klub Ljubljana v okviru Nefiksovega projekta Služba me ne išče. Dogodek, ki se je začel z delavnico o osebnostnem brandingu, je udeležencem ponudil tudi možnost druženja in spoznavanja kadrovikov iz izbranih slovenskih podjetij in organizacij. Kot so se strinjali povabljeni gostje, so ključne lastnosti, ki jih morajo mladi na zaposlitvenem razgovoru pokazati, ambicioznost, inovativnost in samoiniciativnost. Le tako bodo izstopili iz sivega povprečja iskalcev zaposlitve.

Če ste mislili, da veste že vse o osebnostnem brandingu, ste se zmotili, to nam je dokazala mag. Marija Kokelj, strateška načrtovalka in poznavalka upravljanja brandov, ki je pokazala, da se veliko mladih problema nezaposljivosti loteva na napačen način. Poleg tega, da ne smejo iskati zgolj službe oz. socialne varnosti, se morajo osredotočiti na iskanje dela, ki jih bo tudi notranje bogatilo. Poleg tega je poudarila še: "Strahovi so merilo tistega, česar nočemo, vendar če se jih oklepamo, pridemo točno tja, kamor se bojimo priti. Zato je toliko nezadovoljnih iskalcev zaposlitve, hkrati pa tudi nezadovoljnih zaposlenih." V nadaljevanje je še dodala, naj pozabijo na visoke plače in službe za nedoločen čas, saj se morajo prilagoditi spremenjenim razmeram na trgu dela. Svetuje pa tudi, da spoznavajo ljudi, ki že opravljajo delo, ki si ga želijo, saj na tak način dobijo informacije o delovnem mestu, zaposlovalcu in morebitno vstopnico v podjetje.

V drugem delu srečanja pa so se udeleženci osebno spoznali s kadroviki iz podjetij in organizacij Si.mobil, Zavoda RS za zaposlovanje, Adecco HR d.o.o in Deloitte Slovenija. Kadroviki so jim po krajši predstavitvi zastavili izzive, ki so vključevali od snovanja izstopajočega življenjepisa do naštevanja kompetenc, ki so ključne za delovanje v podjetju in inovativnih predstavitev iskalcev zaposlitve. Udeleženci so z veseljem sprejeli izzive in na podlagi teh kadrovikom predstavili svoje ideje, na katere so slednji podali povratne informacije in napotke za uspešno prijavo na delovno mesto. Sledila je razprava o poteku razgovorov ter neformalno druženje.

Namen tovrstnih srečanj je pridobivanje kompetenc, ki bodo mladim pomagale pri iskanju zaposlitve, poleg tega pa jim omogočajo, da se srečajo in osebno spoznajo kadrovike podjetij, ki jih zanimajo in kjer bi želeli graditi svojo kariero. Saša Miladinović, vodja službe za razvoj in strateško upravljanje človeških virov pri podjetju Si.mobil, je povedal: "Na tovrstnih dogodkih zelo radi sodelujemo, ker se zavedamo, da so pomembni za mlade iskalce zaposlitve, saj skozi neformalen stik dobijo predstavo o bodočih delodajalcih, s svojimi vprašanji in razmišljanjem pa se izpostavijo in stopijo iz množice."

Udeleženci so bili enotnega mnenja, da bi moralo biti več takšnih dogodkov, kjer lahko vzpostavijo neposreden stik s potencialnimi delodajalci. Simon in Eva sta tako povzela dogodek: "V prvem delu smo spoznali, katere kompetence in veščine potrebujemo za lažji vstop na trg dela, v drugem delu pa smo se spoznali z vodstvenimi kadri, ki so nam na podlagi svojih izkušenj podali napotke, kako prepričati, da smo pravi za izbrano delovno mesto, in tako izstopiti iz vrste."

Več informacij:

Tina Hajdinjak, predstavnica zaposlitvenega kluba Ljubljana

E: tina.hajdinjak@nefiks.si, T: 051-366-667