O-STA

Zavarovalnica Maribor prejela Nagrado za dobro prakso na področju varstva osebnih podatkov

Maribor, 28. januar - Zavarovalnica Maribor je ob današnjem evropskem dnevu varstva osebnih podatkov prejela Nagrado za dobro prakso na področju varstva osebnih podatkov v javnem sektorju, ki jo že tradicionalno podeljuje Informacijski pooblaščenec RS.

Zavarovalnica Maribor je v temeljiti in celoviti presoji Informacijskega pooblaščenca v lanskem letu izkazala zavidljivo raven ravnanja z zbirkami osebnih podatkov.

Aleksandra Šljivar Berčič, zaposlena kot pravnica v Službi za splošno pravne in kadrovske zadeve v ZM, je ob prejemu nagrade povedala: "Nagrada, ki smo jo prejeli, je priznanje za prizadevno delo na področju varstva osebnih podatkov, ki v ZM predstavlja zelo pomembno področje dela. Hkrati je to dodatna potrditev, da nam naši zavarovanci zares lahko zaupajo in da so v ZM v varnih rokah."

ZM za namen zavarovanj obdeluje širok nabor osebnih podatkov, med njimi tudi občutljivih, v svojih bazah ima kar 75 prijavljenih zbirk osebnih podatkov, poleg tega pa veliko število zaposlenih in še večje število pogodbenih obdelovalcev osebnih podatkov. Kljub naštetemu Informacijski pooblaščenec pri pregledu ni ugotovil nobene nepravilnosti. Ob pregledu je pooblaščenec ugotovil, da je zavedanje o pomenu varstva osebnih podatkov v ZM vpeljano v sistem dela in se odraža v zavesti zaposlenih, kakor tudi v tehničnih rešitvah, s katerimi preprečujejo morebitne zlorabe.


(foto: Aleksandra Berčič, odgovorna za področje varovanja osebnih podatkov v ZM, Samo Červek, direktor službe za splošne, pravne in kadrovske zadeve v ZM, in Nataša Pirc Musar, Informacijska pooblaščenka; ob predaji nagrade v Ljubljani