O-STA

ZM s prvo mobilno cenilno pisarno v Sloveniji

Cenilci ZM bodo odslej na poti po vsej Sloveniji z dvema, v mobilno pisarno predelanima voziloma.

Mobilni pisarni bosta namenjeni cenitvam avtomobilskih in premoženjskih škod. Zavarovanci in oškodovanci bodo lahko na terenu, pomeni tudi neposredno na domu, opravili postopek prijave škode, cenilci pa bodo v mobilni cenilni pisarni sprejeli odškodninski zahtevek, na licu mesta registrirali škodni primer in opravili cenitev vozila oz. poškodovanih predmetov, s čimer so v ZM stopili še stopničko višje k nudenju podpore zavarovancem in oškodovancem ob škodnih dogodkih.

"V ZM smo v letu 2012 obravnavali okoli 119 tisoč škodnih primerov na področju premoženjskih zavarovanj. Ob pojavu masovnih škodnih dogodkov, kot smo jih bili deležni v 2008 in 2009, lahko to število naraste za več deset tisoč, stiska ljudi, ki utrpijo škodo, je velika. Z mobilno cenilno pisarno ZM bomo še bližje, ko nas bodo naši zavarovanci najbolj potrebovali," je povedal mag. Borut Celcer, član uprave ZM.

Cenilni pisarni bosta locirani v SV in osrednjem delu Slovenije, od koder se bodo cenilci odpeljali na mesto škodnih dogodkov. Na ta način bodo v ZM lažje nudili podporo tudi ob vse pogostejšem nastanku masovnih škod zaradi toče, viharja, poplav in neurij.


Za več informacij:

pr@zav-mb.si