O-STA

HIT sofinanciral obnovo ceste in odprl poletno sezono restavracije na Marku

Šempetrska občina in novogoriško podjetje HIT sta v razmerju 60/40 financirala obnovo ceste na priljubljeno izletniško točko Mark nad Šempetrom. Gre za približno dva kilometra ceste, ki se na pol poti med Rožno dolino in Šempetrom odcepi strmo navkreber. V slabem mesecu dni jo je zgledno obnovilo Cestno podjetje Nova Gorica. V Hitu ocenjujejo, da bo investicija, vredna skupno skoraj 30 milijonov tolarjev, brez dvoma povečala poletni obisk znane restavracije. Na včerajšnji slovesnosti so predstavili novosti v ponudbi, ki bodo zaznamovale Hitovo poletje na Marku.

Po letu 1993, ko je podjetje HIT temeljito obnovilo svojo restavracijo na Marku, je to prvi pomemben prispevek k razvoju ponudbe te privlačne turistične točke. Ozka in dotrajana cesta je namreč, posebno pozimi, že nekaj let odvračala goste od obiska te restavracije, domačinom pa oteževala dostop do vinogradov in drugih obdelovalnih površin v bližini.

Poletno ponudbo bodo Hitovi gostinci, tudi po zaslugi nove ceste, močno popestrili. Včerajšnjo prireditev, ki pomeni nekakšno uverturo v osveženo poletno ponudbo, so obarvali z živo plesno glasbo in pevsko gostjo Damijano Godnič. Sicer pa si bodo vse poletje prizadevali gostom ponuditi to, kar na Goriškem mnogi pogrešajo: mediteransko ponudbo jedi in pijač, s posebnim poudarkom na ribah in morskih sadežih, predvsem pa plesno glasbo, romantične večere ob svečah in baklah, ob edinstvenem razgledu. Markovi gostinci so obljubili, da bodo svoje goste vse poletje presenečali z različnimi žrebanji, nagradnimi akcijami in programi, ki jih doslej ni bilo. Sezono, ki bo letos vključevala tudi trgatev, bodo zaključili z mediteranskimi večeri v septembru, ko bo na vrtu restavracije nastopila mednarodno priznana vokalna in instrumentalna skupina LOLE iz Beograda.