O-STA

Milana Lah izpolnila vse pogoje za svoje delo v upravi Probanke

LJUBLJANA, 14. junij �- Svet Banke Slovenije je v tem tednu na svoji 249. redni seji Milani Lah izdal dovoljenje za opravljanje funkcije članice uprave Probanke. S tem je Milana Lah pridobila licenco za svoj mandat članice uprave in na tem mestu zamenjala Janeza Šenico, ki je zaprosil za razrešitev, saj svoje karierne priložnosti prepoznava na drugem odgovornem delovnem mestu.

Milano Lah je na svoji seji sredi maja soglasno imenoval nadzorni svet Probanke. V enajstih letih predanega dela v Probanki se je oblikovala in dokazala s svojimi sposobnostmi organiziranja, vodenja ter strateškega načrtovanja razvoja Probanke in celotne finančne skupine. Svoj ugled in s tem ugled Probanke je gradila z zavzetim delom na področjih zakladništva, upravljanja s tveganji, računovodstva in kontrolinga ter investicijskega bančništva. Vsi sodelavci in management Probanke ter še posebej člani nadzornega sveta posebej cenijo njene prispevke pri kreiranju in realizaciji ambicioznih razvojnih vizij.

S spremembno na čelu Probanke je ta srednje velika, univerzalna finančna institucija, ki se je v preteklih letih razvila v finančno skupino s svojo družbo za upravljanje, leasinškimi in drugimi podjetji, ter enotami v regijskih središčih v državi, dobila novo članico uprave, ki uživa ugled med sodelavci, poslovnimi partnerji in delničarji. Vsi ti so z njenim imenovanjem pridobili zagotovilo za nadaljevanje kapitalske trdnosti, razvoja in poslovne uspešnosti Probanke. Milana Lah ima sedaj vse pogoje za opravljanje te zahtevne funkcije ki ji jo je nadzorni svet poveril za trajanje njenega mandata.