O-STA

Konica Minolta je že na začetku leta 2013 dobila 2 nagradi za družbeno odgovornost podjetja!

"RobecoSAM Gold Class" in "Eco Mark 2012 Bronze" nagradi potrjujeta prizadevanja Konice Minolte po ustvarjanju nove vrednosti in proizvodnji "zelenih" produktov.

Družbeno odgovorne dejavnosti podjetja Konica Minolta so dobile nova priznanja. Osvojitev nagrade RobecoSAM Gold Class s strani investicijskih strokovnjakov, katerih glavni fokus so trajnostne naložbe, je izjemno priznanje. Hkrati pa so Konica Minolta produkti osvojili nagrado za okoljsko prijaznost. To je sploh prvič, da je kakšen proizvajalec večopravilnih aparatov dobil priznanje Eco Mark Award.

RobecoSAM s sedežem v Švici, je družba specializirana za raziskovanje in analizo trajnostnih naložb. RobecoSAM vsako leto povabi preko 3.000 največjih svetovnih podjetij, da sodelujejo pri pripravi poročila o trajnosti družb (Corporate Sustainability Assessment). Podatki se analizirajo v smislu gospodarskih, okoljskih in družbenih vprašanj, s poudarkom na dolgoročnem ustvarjanju vrednosti. Pred kratkim je RobecoSAM izdal letno poročilo Trajnostni razvoj za leto 2013.

67 podjetij, vključno s podjetjem Konica Minolta, je bilo uvrščenih v razred GOLD in so prejela RobecoSAM Gold Class nagrado, 52 podjetij v razred SILVER in 197 podjetij v razred BRONZE. Merila, ki se upoštevajo za ustrezno kategorijo (računalniška strojna in elektronska pisarniška oprema) so gospodarskih (npr. podjetniško upravljanje, upravljanje inovacij), okoljskih (npr. podnebne strategije, operativna ekološka učinkovitost in okoljsko poročanje) in družbenih razsežnosti (npr. delovne prakse in kazalci človekovih pravic ali razvoj človeškega kapitala). Zgodovina Konice Minolte z nagrado RobecoSAM sega nekaj let nazaj: v letih 2010 in 2011 je Konica Minolta osvojila Silver Class RobecoSAM nagrado in je bila vključena v letno poročilo za leto 2012. Letos je Konica Minolta dosegla sam vrh, zmagovalni razred Gold Award RobecoSAM. Konica Minolta je tako vodilni proizvajalec med vsemi proizvajalci večopravilnih aparatov.

Nagrada Eco Mark Bronze Award se podeljuje podjetjem, ki po najboljših močeh izkazujejo spodbujanje okolju prijaznih proizvodov, kot na primer Eco Mark certificiranih proizvodov, podjetjem ki pomagajo potrošnikom o okoljsko ozaveščeni izbiri proizvodov in podjetjem ki prispevajo k trajnostni družbi s prizadevanjem podjetja za izboljšanje okoljske uspešnosti. Konica Minolta je prejela bronasto nagrado Eco Mark 2012 za svoje pobude za zmanjšanje okoljskega odtisa v celotnem življenjskem ciklu svojih barvnih večopravilnih aparatov serije C (vključno z aparati bizhub C754, C654 in C554). To je prvič, da je proizvajalec večopravilnih aparatov prejel bronasto nagrado.

Z namenom, da se doseže večja okoljska uspešnost, Konica Minolta veliko vlaga v raziskave in razvoj svojih izdelkov in proizvodnih lokacij. Na primer, poraba energije za fiksiranje tonerja na papir se je bistveno zmanjšala s pomočjo optimizacije polimeriziranega tonerja in izboljšanja učinkovitosti fiksirne enote. Poleg tega je Konica Minolta razvila reciklirano plastiko z mešanjem recikliranih PET in recikliranih PC materialov. Ta plastika ima zahtevano moč in ognjevzdržne lastnosti, ki izpolnjujejo varnostne standarde in jo je mogoče modelirati. Ta reciklirana plastika je bila prvič uporabljena pri proizvodnji bizhub C754 in C654 večopravilnih aparatov.

"Zelo smo ponosni, da smo prejeli obe nagradi, ki potrjujeta našo uspešnost na poti pot k doseganju naše dolgoročne vizije o varovanju okolja," pravi Matjaž Babnik, vodja tržnih komunikacij pri podjetju Konica Minolta Slovenija. "Dejstvo da smo bili nagrajeni z zlato nagrado RobecoSAM in z bronasto nagrado Eco Mark, potrjuje, da smo na pravi poti, tako na podjetniški, kot tudi na produktni ravni. Obe nagradi nas spodbujata, da še povečamo svoja prizadevanja v tej smeri."


Več o ponudbi strojne ter programske opreme in storitev Konice Minolte si lahko pogledate na www.konicaminolta.si.


Dodatne informacije:
Matjaž Babnik
Tržno komuniciranje / Marketing Communications

Konica Minolta Slovenija, d.o.o.
Letališka Cesta 29, 1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 568 05 11
M: +386 (0)31 683 331
ePošta: Matjaz.Babnik@konicaminolta.si,
Splet: www.konicaminolta.si