O-STA

Konica Minolta je prejela nagrado za najboljši poročili na 19. Environmental Communication Awards!!

Ljubljana, Slovenija, maj 2016
Konica Minolta je za poročili o družbeni odgovornosti ter varstvu okolja prejela prvo nagrado s strani Japonskega ministrstva za okolje (v kategoriji Counter Global Warming Report).

Industrija, vladni organi ter partnerska podjetja potrjujejo izstopajočo zavzetost podjetja Konica Minolta za varstvo okolja. Konica Minolta si prizadeva zmanjšati porabo energije, vode, potrošnega materiala ter znižati izpuste CO2 v okolje. V poročilu o družbeni odgovornosti so vsako leto predstavljena prizadevanja podjetja, s katerimi čedalje bolj postaja družbi in okolju prijazno podjetje.

Posebej je bilo poudarjeno varčno in odgovorno upravljanje z viri. Slednje je žirija obrazložila z naslednjimi besedami: "V poročilih so jasno predstavljeni dosežki in prizadevanj za doseganje zastavljenih ciljev - zmanjšanje emisij CO2 v obdobju od 2005 do 2016 za 40%, ter dolgoročni cilj, zmanjšanje izpustov za 80% do leta 2050. Z vsebino so bralcem jasno predstavili svoja prizadevanja k zmanjšanju globalnega segrevanja."

Environmental Communication Awards dogodek sta gostila Japonsko ministrstvo za okolje ter Global Environmental Forum. Namen dogodka je javnosti približati izstopajoča se poročila, ki opozarjajo na okoljevarstvene probleme in ponujajo izhodišča za rešitve modernega poslovanja, okoljevarstvenih ukrepov, ter izboljšanja kvalitete v komunikaciji in podajanju informacij o varstvu okolja.

Poročilo o družbeni odgovornosti Konice Minolte si lahko ogledate na povezavi: http://issuu.com/konicaminoltabeu/docs/csr_report_2015_6a753702e13df2/1?e=0

Poročilo o varstvu okolja si lahko ogledate na povezavi: http://issuu.com/konicaminoltabeu/docs/environmental_report_2015/1?e=0

Kontakt:
Matjaž Babnik
Vodja marketinga
Konica Minolta Slovenija
matjaz.babnik@konicaminolta.si