O-STA

Razširjeno partnerstvo: Konica Minolta in EFI ponujata strankam nove priložnosti v širokoformatnem tisku!

Ljubljana, Slovenija, december 2015

Pod pogoji novega sporazuma med Konico Minolto in EFI-jem bodo avtorizirani distributerji Konice Minolte po celi Evropi prodajali in nudili podporo za EFI širokoformatne LED in UV brizgalne tiskalnike. S tem partnerstvom Konica Minolta Business Solutions Europe, na rastočem področju širokoformatnega produkcijskega tiska, svojim strankam ponuja še širši razpon naprednih tehnologij.

Konica Minolta Business Solutions Europe in EFI™ sta razširila partnerstvo s prinosom napredne, visokokakovostne širokoformatne brizgalne slikovne tehnologije širši ciljni publiki industrije tiska. S pomočjo široke mreže uporabnikov in ponudnikov Konica Minolta tehnologij, ta sporazum krepi prisotnost EFI širokoformatnih brizgalnih tiskalnikov na trgu. Konica Minolta je vodilna na trgu v Evropi in tako privlačen partner. V finančnem letu 2014 je podjetje s 33,8% okrepilo svoj vodilni tržni položaj v produkcijskem tisku znotraj Evrope.

"Kot posledica dobrega poslovanja v prejšnjem letu, nam je v veliko zadovoljstvo, da lahko delamo s partnerjem, kot je EFI. Ta strankam po dostopni ceni ponuja LED brizgalno produkcijo z visoko dodano vrednostjo," je partnerstvo komentiral Michael Molbaek, Senior Manager Production Printing, Konica Minolta Business Solutions Europe.

Nov sporazum se začenja z EFI LED hibridnim tiskalnikom.
Kot posledica novega sporazuma, je prvi tiskalnik, ki je na voljo EFI-jev hibridni širokoformatni ploski tiskalnik za tisk materiala v formatu in iz zvitka, EFI H1625 LED. Vsestranski širokoformatni tiskalnik z maksimalno širino zvitka 1,6 m, daje strankam Konice Minolte možnost visokokakovostne reprodukcije z uporabo procesnih barv, katere rezultati se lahko primerjajo s kvaliteto fotografije. Reproducirane barve so visoko nasičene, prehodi med njimi pa enakomerni. Tiskalnik ponuja poleg CMYK procesnih barv tudi uporabo bele barve od EFI. To uporabnikom zaradi možnosti tiska na mnogo različnih materialov (svetlobne table, signalizacijo iz aluminija in aluminijastih kompozitnih materialov, folije za steklene površine in na druge priljubljene barvne ali metalne materiale), ponuja popolnoma nove razsežnosti realizacije idej.

Razširjeno partnerstvo, ki temelji na združenem razvijanju tehnologije, ni prvo v zgodovini EFI-ja in Konice Minolte. V preteklosti sta se podjetji že združili in razvili EFI Fiery® rešitev za tiskanje, katera omogoča napredno upodabljanje barv in visoke produkcijske zmogljivosti Konica Minolta produkcijskih sistemov in pisarniških multifunkcijskih tiskalnikov.

"V tem letu je imel EFI privilegij sodelovati s Konico Minolto. Skupaj smo s širokoformatnimi tiskalniki uspeli doseči tudi trg Severne Amerike," je izjavil Paul Cripps, podpredsednik prodaje EFI za Evropo, bližnji vzhod in Afriko. "Zaradi neverjetnega uspeha tega programa se zelo veselimo partnerstva s Konico Minolto. Prednost naše brizgalne produkcijske tehnologije želimo ponuditi širši mreži podjetij, ki iščejo nove dobičkonosne možnosti digitalnega tiska.

Konica Minolta Evropa in njeni avtorizirani distributerji so s prodajo EFI LED širokoformatnih hibridnih tiskalnikov začeli v novembru 2015.

Več o EFI: http://www.efi.com/en-gb/

Kontakt:
Matjaž Babnik
Vodja marketinga
Konica Minolta Slovenija
matjaz.babnik@konicaminolta.si