O-STA

Od dobavitelja strojne opreme do ponudnika IT storitev!

Ljubljana, Slovenija, februar 2016
IDC je nominiral Konico Minolto kot enega "glavnih igralcev" na področju storitev upravljanja delovnih procesov (Managed Workflow Services MWS).

Globalna tržna agencija IDC je imenovala Konico Minolto kot enega "glavnih igralcev" na področju storitev upravljanja delovnih procesov (Managed Workflow Services - MWS) v zahodni Evropi. Agencija je analizirala zmožnosti, poslovno strategijo in tržne deleže desetih ponudnikov multifunkcijskih tiskalnikov. Konica Minolta si je zaradi fokusa na ponudbi storitev elektronskih poslovnih vsebin (Enterprise Content Management - ECM), prislužila posebno priznanje.

"Da bi odgovorili na izzive digitalizacije, je nujno, da se način poslovanja spremeni. Konica Minolta je za naše stranke to spremembo ne samo dosegla, temveč tudi presegla. Z učinkovitimi digitalnimi delovnimi procesi, ki se dotikajo vseh ravni njihovega delovanja, jim pomagamo razširiti njihovo poslovanje," je razložil Boštjan Papež, vodja ECM prodaje, Konica Minolta Slovenija. "Že v zgodnji fazi smo prepoznali dinamiko, ki je vodila tudi našo spremembo ECM ponudbe - razširili smo ponudbo, ki poleg kakovostne strojne opreme ponuja tudi prvovrstne programske rešitve in poslovne storitve. Ponosni smo, da je IDC v nas prepoznal sposobnosti in strateško vizijo, ki sodi k igranju glavne vloge pri oblikovanju tega dinamičnega trga in nam dodelil naziv "Major Player"."

IDC je zaznal, da se je Konica Minolta usmerila na ECM storitve in rešitve, ki se osredotočajo na avtomatizacijo. S proaktivnim pristopom si prizadevajo, da bi ostali na vrhu rastočih trendov med strankami, ki potrebujejo optimizacijo delovnih procesov. V podporo svojim strankam, je Konica Minolta ustvarila integrirano ponudbo, ki lahko zajema tiskalniško infrastrukturo, ECM rešitve in storitve z dodano vrednostjo.

Študija imenovana "IDC MarketScape: Western Europe Managed Workflow Services 2015 Hardcopy Vendor Assessment" je IDC ocena dobaviteljev stojne opreme za tiskanje, na področju storitev upravljanja delovnih procesov. Osredotoča se na sposobnost dobaviteljev, da strankam ponudijo in vpeljejo avtomatizacijo delovnih procesov in storitve optimizacije. Študija se zanaša na IDC "MarketScape" model, ki določa tako kvantitativne kot kvalitativne lastnosti, ki na rastočem trgu določajo uspeh. Metodologija je ocenila sedanje in bodoče zmožnosti in strateško osredotočenost dobaviteljev stojne opreme za tiskanje, na potrebe kupcev, strategijo trga in sposobnost razvijanja bodočih ponudb, prilagojenim potrebam trga.

IDC je opisal poslovanje Konice Minolte z naslednjimi besedami: "Konica Minolta še naprej uporablja načrten tržni pristop, kar ji daje prednost pri predstavljanju in razvijanju stabilnih rešitev, ki so kombinacija notranjega razvoja, sodelovanja s partnerji ter prodaje. Za mednarodne potrebe ponujajo in vodijo dogovore s svojimi globalnimi procesi, hkrati pa vzdržujejo lokalno gibčnost."

Konica Minolta ECM rešitve na CeBIT 2016

Obiskovalci CeBIT bodo imeli priložnost videti simulirane procese na področjih kot, upravljanje ePošte, upravljanje pogodb, obdelave računov ter kadrovskih podatkov zaposlenih. Konica Minolta bo na svoji stojnici (hala 3, stojnica H17) predstavila, kako so lahko ECM sistemi integrirani v različne tipe delovnih procesov, od zajema dokumentov/vsebine in digitalnih procesov do arhiviranja.

Kontakt:
Matjaž Babnik
Vodja marketinga
Konica Minolta Slovenija
matjaz.babnik@konicaminolta.si