O-STA

Spletna prodaja ni le prodaja preko spletne trgovine

Prodaja preko spleta ne zavzema le spletne trgovine. Seveda v morju spletnih rešitev obstaja veliko več.

Če vaša ponudba zajema produkte ali storitve, katere je mogoče tržiti preko spleta, se ne obotavljajte in se dajte na trg.

Priključite se lahko kateri od spletnih prodajaln, ki so zasnovane kot skupnosti. Stroški so običajno precej nizki. Taki primeri so Etsy, eBay, Amazon Marketplace.

Seveda možnost prodaje nudijo tudi socialna omrežja (Facebook, Pinterest, Twitter), kjer gre bolj za podajanje predlogov. Facebook pa omogoča tudi uporabo zavihka "trgovina".

Še eden od načinov spletne prodaje so skupinski nakupi. V kolikor se zbere zadosti kupcev, se jim produkt ali storitev ponudi po znižani ceni. Prodajalec dobi zagotovljeno veliko naročilo, kupci pa ob nakupu privarčujejo. Pri nas je že veliko takšnih ponudnikov (Megabon, Kuponko, ..).

Platforme za financiranje preko skupnosti smo že omenjali tukaj. Te platforme predstavljajo nekakšno obliko prednaročil (Kickstarter, Threadless, ...). Tak način je zelo dober ob začetku poslovanja, saj vam lahko financira sam zagon.

Seveda se na spletu vsak dan pojavi nova možnost za prodajo. Bodite pozorni in spremljajte dogajanje, saj se lahko zgodi, da v pravem trenutku najdete pravi način za prodajo.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

Podjetje Data d.o.o. nudi celostno podporo podjetnikom. Vabljeni k ogledu storitev, ki jih ponujamo:

Registracija podjetja

Podjetniško svetovanje

Računovodske storitve

Virtualna pisarna

Storitve za tujce

Delovna dovoljenja za tujce

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.