O-STA

Zaposlitveni torek: McDonald's Slovenija že 20 let zaposluje mlade

Ljubljana, 14. maj 2013 - Zavod Nefiks je v sodelovanju s hitrorastočim podjetjem na slovenskem gospodarskem trgu, McDonald's Slovenija d.o.o., organizral že drugi Zaposlitveni torek, katerega namen je bil mlade seznaniti z organizacijo in jim predstaviti karierne možnosti. Za dodatno popestritev dogodka pa so mladi imeli priložnost predstaviti kreativne ideje za promocijo dvajsete obletnice delovanja podjetja McDonald's Slovenija.

Poleg temeljite predstavitve podjetja in kariernih priložnosti za iskalce zaposlitve, so bili udeleženci deležni tudi jasnih navodil za uspešen zaposlitveni razgovor.

Letošnji poudarki Petre Erbide, kadrovnice v podjetju McDonald's Slovenija, glede osebnostnih prednosti bodočih kandidatov za zaposlitev so bile: "komunikativnost, fleksibilnost ter neformalno znanje".

Od bodočih zaposlenih se namreč pričakuje pripravljenost za delo, zagnanost, prizadevnost, urejen videz, prijaznost, doslednost in navsezadnje skrb za čistočo delovnega mesta.

Prva restavracija, ki je bila ustanovljena pred dvajsetimi leti na Čopovi ulici v Ljubljani, je s svojim uspehom nadaljevala in ga uspešno nadgradila ter razširila do te mere, da jih danes deluje že sedemnajst po vsej Sloveniji. Mladim omogoča nove zaposlitve in začetek uspešne kariere.

Povedala je tudi, da se v organizaciji držijo štirih preprostih načel: kakovost izdelkov, hitra in prijazna postrežba, čisto in prijetno okolje ter primerne cene. Pomeben je tudi posameznik in njegov pristop.

Izjava Darje Duralije, vodje McCafeja v restavraciji McDonald's na Čopovi ulici, je bila sledeča: "vsakega zaposlenega se ocenjuje z ocenjevalnimi listi na določenih delovnih postajah, kar vpliva na kakovost dela ter primerno nagrajevanje zaposlenih." Izobraževanje in uvajanje v delo poteka tako za študente, kot tudi za redno zaposlene dva meseca ali več, vendar učni proces se nikoli ne konča.

McCafe, v restavraciji McDonald's na Čopovi ulici v Ljubljani, je v Sloveniji prisoten že četrto leto in je s svojo raznovrstno ponudbo dobro uveljavljen in sprejet s strani strank.

Da je bil tudi tokratni Zaposlitveni torkek uspešen, so se strinjali vsi udeleženci. Pomemben del tovrstnih obiskov je tudi neformalno druženje in spoznavanje s ključnimi kadri podjetja.

Nasvet, kateri pa nam bo za vedno ostal v spominu, pa nam je ob zaključku podala kadrovnica Petra Erbida: "Bodite to kar ste, brez dodanega olepševanja in veliko uspeha pri iskanju zaposlitve."