O-STA

Ali je podjetništvo za vas?

Vprašanje, s katerim se sreča vsakdo, ki se spogleduje z idejo o podjetništvu. Kako veste, da je podjetništvo prava pot za vas?

Kdo je podjetnik? Mnenja se razlikujejo, saj ljudje, ki se ukvarjajo in so uspešni v podjetništvu, prihajajo iz različnih družinskih okolij, imajo različne izkušnje in so različno izobraženi.

Prave lestvice kriterijev torej ni mogoče določiti.

Kako pa veste, da je podjetništvo za vas?

Verjetno ste že slišali rek: "Podjetništvo je stil življenja."

S tem se strinja veliko psihologov, ki raziskujejo profile podjetnikov. Izpostavljajo določene lastnosti, ki jih imajo podjetniki, ki se ponavljajo.

Vsak posameznik, ki se poda v podjetništvo, ima veliko potrebo po neodvisnosti. To je tudi eden večjih razlogov, zakaj se ljudje odločajo za to možnost. Prilagajanje delovnika svojim navadam je velika prednost, vendar se moramo zavedati, da je podjetniška pot vse prej kot lahka. Še posebej na začetku je potreben velik vložek energije in časa.

Seveda so ljudje, ki imajo potrebo po neodvisnosti precej usmerjeni v svojo učinkovitost in imajo veliko potrebo po dosežkih. To so ljudje, ki jim ni težko delati, prej jim je delo v veselje.

Do dosežkov težko pridemo brez tveganja. Zato so ljudje, ki jih mika ali so se že podali na podjetniško pot, naklonjeni tveganju. Tveganje jih napolni in jim da novega zagona.

Ste si ob branju pritrjevali in prikimavali? Potem je podjetništvo definitivno prava izbira za vas.

Podjetje Data d.o.o. vam ponuja edinstveno priložnost. Z namenom podpore tistim, ki ste ali boste ustanovili podjetje v letu 2013 in boste pri tem uporabljali inovativni pristop, nudimo brezplačno svetovanje na področjih ustanavljanja start-up podjetij, razvoju novih izdelkov, storitev ali postopkov, trženju, prodaji, ter finančnem načrtovanju.

Več si lahko preberete na tej povezavi: Brezplačno svetovanje

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.