O-STA

Na rekreativnem kronometru tudi Srečko Katanec

Podjetje Hervis je kot dolgoletni sponzor dirke Po Sloveniji vnovič omogočilo posameznicam in posameznikom edinstveno priložnost - tudi v svetovnem merilu -, da kot rekreativci preizkusijo svoje znanje in sposobnosti ter jih primerjajo s profesionalci na dirki Po Sloveniji v povsem enakih pogojih: na za promet zaprti trasi, po kateri se bodo le nekaj minut kasneje pognali profesionalci.

Pred prvo etapo dirke, ki se bo 13. junija začela na ljubljanskem Kongresnem trgu, od koder se bodo tekmovalci podali na 8,8 km dolgo preizkušnjo v vožnji na čas, se bodo s progo spopadli tudi rekreativci. Štirideset si jih je svoje mesto zagotovilo s Hervisovo nagradno igro, nekaj mest pa je namenjenih posebnim gostom ter posameznikom, ki so si štart zagotovili z vplačilom 200 EUR na račun projekta Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje imenovanega Botrstvo (www.boter.si).

Z izjemnim veseljem lahko zapišemo, da je svoj prihod potrdil selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec, ki se mu bo pridružil tudi eden od članov ožjega strokovnega vodstva, pa tudi sicer znanih osebnosti ne bo manjkalo. Med povabljenimi gosti so med drugim kolesarska legenda Franci Škerlj, rokometni trener Tone Tiselj, zmagovalec Dirke okoli Slovenije Mitja Rok ter smučarja Janez Jazbec in Žan Kranjec. Predsedniku Kolesarske zveze Slovenije Tomažu Grmu, ki je prvi vplačal 200 evrov za izboljšanje kakovosti življenja otrokom in mladostnikom v stiski, se je z dobrodelnim prispevkom kasneje pridružilo še kar nekaj posameznikov, med drugim tudi amaterski svetovni prvak v kronometru Igor Kopše. Pri dobrodelnih vplačilih so sodelovala tudi nekatera podjetja - poleg Hervisa je dva rekreativca recimo prijavila še družba TSmedia, ki s svojim portalom Planet Siol.net že več let podrobno pokriva vse dogajanje v sklopu dirke Po Sloveniji.

Več podrobnosti o akciji najdete na spletni strani www.hervisovkronometer.si.