O-STA

V družbi športnih junakov bo nepozabno!

"Biti zdrav in živeti zadovoljno življenje. Ni lepšega, kot se ukvarjati s športom!" v en glas zatrjujejo Petra Majdič, Jure Košir in Franci Petek, tokratni ambasadorji akcije Dan z mojim športnim junakom. Projekt, ki je zaživel poleti 2012 in je s pomočjo devetih športnikov že navdušil številna mala športna srca, se nadaljuje na treh s slovenskim športom neločljivo povezanih lokacijah: na Pokljuki, v Kranjski Gori ter Planici. Športni junaki - dva sta nosilca olimpijskih kolajn, eden pa svetovni prvak - obljubljajo nepozaben dan v družbi treh športnikov, ki poosebljajo najboljše človeške vrednote.

"Preživeli smo nepozaben, sproščen in izjemno pozitiven dan. Še enkrat hvala za vse!" je v odzivu na enega od predhodnih srečanj s športnimi junaki zapisal eden od malih športnih junakov. Tudi tokrat bo 75 otrokom dana priložnost, da preživijo dan v družbi nekoga, ki pomeni navdih deset in sto tisočim ljubiteljem športa! Četudi morda nikdar ne bodo profesionalni športniki, jim lahko druženje s Petro, Juretom ali Francijem spremeni pogled na življenje, v katerem je za uspeh pomembno biti aktiven, odločen ter hkrati srčen in iskren. Športniki bodo otrokom predstavili zgodbo o svoji športni poti, njenih začetkih in vrhuncih, vzponih in padcih, se z njimi (in ekipo strokovno usposobljenih sodelavcev) športno udejstvovali in jih naučili malih skrivnosti največjih mojstrov in mojstric. Poskrbljeno bo tudi za prehrano in pijačo - na kratko: dan iz otroških sanj zagotovljen!

Akcija, ki se bo začela 6. januarja, je namenjena otrokom med 6. in 14. letom. Podrobnejša pravila za sodelovanje v nagradni akciji lahko najdete na www.mojsportnijunak.si. Akcijo omogoča podjetje P&G, globalni partner Mednarodnega olimpijskega komiteja.