O-STA

BasketPartyBus ogrel tudi hrvaško obalo

Ljubljana, 24. julij - Po začetku poti na festivalu Pivo in cvetje v Laškem, je BasketPartyBus ozračje pred EuroBasketom 2013 ogreval vzdolž hrvaške obale. Na petdnevni poti je obiskal Pag (Šimuni), Šibenik, Primošten, Split (Riva in Bačvice) in Zadar. Poleg zabave in dobre glasbe ni manjkalo tudi košarkarskih vsebin.

Poleg tega, da se je ekipa v Šibeniku priklonila košarkarskemu Mozartu Draženu Petroviću, se je BasketPartyBus na poti srečal še s tremi pomembnimi osebami iz zgodovine hrvaške (jugoslovanske) košarke: v Šibeniku s Predragom Šarićem, v Splitu z Damirjem Tvrdićem, v Zadru pa z Giuseppejem Giergio. Šarić, čigar sin je eden največjih evropskih talentov, je bil Petrovićev soigralec in je najboljši strelec "njegove" Šibenke vseh časov, Damir Tvrdić je bil, tako kot njegov oče Rato, reprezentant in je trenutno športni direktor KK Split, Giergia - legenda Zadra, kjer je blestel skupaj s Krešimirom Ćosićem - pa je odlični igralski karieri v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja dodal še uspešno trenersko pot. "Igra nas druži," so se strinjali ter napovedali svoj prihod na EuroBasket 2013.

Ves čas je bilo poskrbljeno za odlično glasbo, za katero so skrbeli Roots In Session ter DJ Zeds (Sladica), nadaljevala pa se je akcija 2013 košev, v katero so bili poleg omenjenih ljudi vključeni številni znani in manj znani ljudje, ki so se spoznali z BasketPartyBusom. Med drugim sta svoje košarkarsko znanje preizkusila tudi slovenski rokometaš Renato Vugrinec ter hrvaški pevec Davor Radolfi. Številka se je po odhodu iz Zadra ustavila pri 569.

Naslednji postanek košarkarske karavane bo že ta petek v Domžalah, pred prvo pripravljalno tekmo slovenske reprezentance proti Ukrajini, v nadaljevanju pa bo BasketPartyBus obiskal še vsaj Portorož, Celje, Poreč, Jesenice, Sarajevo, Koper ter Ljubljano, kjer bo 31. avgusta tudi zaključni dogodek.

Več informacij najdete na Facebooku (www.facebook.com/BasketPartyBus) in na Twitterju (@BasketPartyBus).

Več informacij:

mediji@pivo-lasko.si

Maša Meden /masa.meden@sv-rsa.com / +386 40 451 800

Skupina Laško se je kot največji sponzor slovenskega športa in tudi sponzor Košarkarske zveze Slovenije odločila za sodelovanje na EuroBasketu2013. Družbe skupine so uradni sponzor dobavitelj letošnjega največjega športnega dogodka v Sloveniji in ekskluzivno pokrivajo kategorijo piv, piv z okusi, vod, vod z okusi in gaziranih pijač. Sponzorstvo EuroBasketa 2013 bodo obeležili s košarkarsko obarvanim BasketPartyBusom. Ta bo med 12. julijem in 31. avgustom, pred pričetkom evropskega košarkarskega prvenstva, obiskal številne kraje po Sloveniji in v tujini. Prinašal bo košarkarsko zabavo in ogreval navijače s številnimi košarkarskimi animacijami ter izpiljeno, urbano glasbeno zabavo.

OGLEJTE SI PROMOCIJSKI VIDEO AKCIJE BASKETPARTYBUS