O-STA

Na mladih (podjetniški) svet stoji

DATA D.O.O.

Kaj imajo skupnega ustanovitelja podjetja Apple, Steve Jobs in Steve Wozniak, ustanovitelja Googla, Larry Page in Sergey Brin ter ustanovitelj Facebooka, Mark Zuckerberg? Poleg premoženja, ki je vredno več milijard dolarjev, računalniške panoge in dejstva, da so (bili) vsi izjemni podjetniki, je njihov skupni imenovalec tudi to, da so vsi začeli zelo mladi. Jobs je bil ob ustanovitvi podjetja star 21, Wozniak 26, Page in Brin 25, Zuckerberg pa celo samo 20 let.

So izkušnje vse?

Čeprav so v podjetništvu izkušnje zelo pomembne pa zaradi tega nikakor ne gre zapostavljati izvrstnega potenciala mladih ljudi. Prav pomanjkanje izkušenj, ki je na prvi pogled njihova največja pomanjkljivost, je lahko hkrati tudi njihova največja prednost. Neobremenjenost z ustaljenimi načini reševanja izzivov, mladostniška vznesenost in izjemna sposobnost učenja namreč lahko rodijopodjetniške ideje, ki spreminjajo svet.

Ker pa je tudi najboljša ideja, vse dokler se ne konkretizira, še vedno samo ideja, je še toliko bolj pomembno, da imajo nadobudni umi pri svojih prvih korakih na podjetniški poti vso potrebno podporo. Prav zato v DATA d.o.o. še posebno pozornost namenjamo delu z mladimi. Na sedežu podjetja ter na fakultetah in srednjih šolah zato zanje vodimo številna brezplačna predavanja in delavnice, ki jim omogočajo, da svoje ideje tudi udejanjijo.

Podpiramo mlade ume

Letos ponosno podpiramo tudi svečano podelitev Mednarodnega priznanja za mlade (MEPI), ki bo v petek, 28. Junija 2013, na Brdu pri Kranju. Slavnostna podeljevalca nagrad petdesetim dijakom Šolskega centra Kranj, Gimnazije Škofja Loka, Gimnazije Kranj te Gimnazije in srednje ekonomske šole Rudolfa Maistra Kamnik, bosta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in britanski princ Edward, grof Wesseški. Slednji bo z nagrajenci lahko delil svoje neprecenljive izkušnje, ki jih je pridobil z udeležbo v programu.

Za vse nagrajence, kot tudi za druge zainteresirane, bomo v septembru pripravili ekskluzivni seminar z naslovom "Kako do svojega posla?", v katerem bomo mladim podali odgovore na vsa vprašanja, ki se jim postavljajo, ter jim tako omogočili, da neustrašno zakorakajo v razburljivi svet podjetništva.

Avtor: Jan Kreuzer