O-STA

Avto Triglav ter Fiat, Lancia in Alfa Romeo na 22. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ljubljani

Avto Triglav, hčerinsko podjetje poslovnega sistema Autocommerce in eksluzivni uvoznik vozil Fiat, Lancia in Alfa Romeo je na slovenskem trgu avtomobilov prisotno od leta 1996. Pred kratkim (v začetku januarja) smo praznovali peto obletnico delovanja podjetja. V tem času se lahko pohvalimo z dobro dinamiko prodaje.

Skupaj z nekaj več kot sto zaposlenimi in pooblaščeno trgovsko mrežo smo v petih letih prodali prek 35.000 vozil Fiat, Lancia in Alfa Romeo ter lahkih dostavnikov Fiat. To pomeni, da se je naš tržni delež vseskozi gibal med 7 in 10 odstotki, kar pomeni 3 do 4 mesto na slovenskem trgu avtomobilov.

Na letošnjem, že 22. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ljubljani smo predstavili kar nekaj novosti. Pri vozilih z oznako Fiat na motornem pokrovu smo največ pozornosti namenili pred slabim mesecem dni predstavljenemu novemu modelu Fiat Doblò. Na voljo je z dvema pogonskima agregatoma: bencinskim 1.2 8v in dizelskim 1.9 D ter dvema nivojema opreme: SX in višjim ELX (trenutno na voljo samo pri različici 1.9 D). Ob bok Fiatu Doblò smo postavili petvratno različico modela Fiat Punto z 1.2 16v motorjem in nivojem opreme ELX. S tem smo prodajno paleto slovenskega avtomobila leta 2001 (Fiat Punto) razširili za eno različico. Na ogled pa so še naslednje različice: Sporting, 1.2 16v ELX z inovativnim brezstopenjskim samodejnim menjalnikom Speedgear™ z elektronskim nadzorom delovanja ter Punto s športno predelavo Cadamuro.

Prav tako smo pripravili posebno serijo modela Fiat Bravo, ki se imenuje Steel. Avtomobili so dodatno opremljeni z daljinskim zaklepanjem, deljivo zadnjo klopjo, športnim ozadjem merilnikov, kovinsko barvo karoserije ter sedeži, ki so odeti v blago Steel. Osvežena pa je tudi oprema Multiple Fiat (novi fiatov logotip na pokrovu motorja, merilnik vrtljajev in potovalni računalnik). Na ogled je različica JTD 105 z višjim nivojem opreme ELX.


Ob tem smo pri vozilih Fiat pripravili številne sejemske ugodnosti, in sicer:

Fiat Seicento KLIMA od 1.416.622, 00 SIT (12.700,00 DEM); že samo ime pove, da je vozilo dodatno opremljeno s klimatsko napravo.
Fiat Punto FRESH; vozilo ima že vgrajeno klimatsko napravo. Kupec take različice prihrani 100.000,00 SIT.
Fiat Punto POL POL; gre za ugoden finančni najem vozila. Kupec odpelje vozilo, če plača pol kupnine, drugo polovico pa brez obresti poravna čez eno leto.
Prihranek 300.000,00 SIT ob nakupu modela Fiat Bravo in Brava.
Fiat Marea Weekend 100 16v ELX OMEJENA SERIJA; gre za bogatejšo opremo vozila, ki zajema: kovinsko barvo karoserije, ABS zavorni sistem, servo volan, varnostni blazini za voznika in sovoznika, volan in voznikov sedež nastavljiva po višini, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, električni pomik stekel spredaj in zadaj, deljiva zadnja klop, meglenke, avtoradio HIGH s komandami za upravljanje na volanu ter klimatsko napravo. V bistvu podarimo opremo v vrednosti 300.000,00 SIT.

Največ pozornosti bo na razstavnem prostoru Alfa Romeo gotovo pritegnil evropski avto leta 2001, Alfa 147. Naj takoj omenimo, da bomo uradno prvič na slovenskem trgu predstavili petvratno različico opremljeno z 1.9 JTD pogonskim agregatom ter z telematskim sistemom Connect. Sicer pa bo možno petvratno različico vozila in dizelski pogonski agregat 1.9 JTD kupiti konec meseca junija 2001. Na ogled pa je tudi trivratna Alfa 147, ki je predelana s športno opremo Cadamuro. Večjo sestro, Alfo 156 bo predstavljala Alfa Sportwagon, ki jo poganja pogonski agregat 2.5 V6 24v ter je opremljena z inovativnim avtomatskim menjalnikom Q-System, ki poleg normalno predvidenih funkcij omogoča tudi ročno predstavljanje (v ta namen je potrebno prestavno ročico premakniti na predel sistema Q- System). Na ogled pa bo tudi največja in najprestižnejša med Alfami, Alfa 166, ki bo opremljena z 2.4 JTD dizelskim motorjem.

Vozila Lancia že več kot 90 let uspešno usklajujejo in združujejo tehnološko inovativnost z dinamičnostjo in eleganco.Na ogled sta dva modela. Najmanjša med Lanciami, pred kratkim osvežena Lancia Y s pogonskim agregatom 1.2 16v LS ima bogatejšo serijsko opremo, ki dodatno zajema še klimatsko napravo, deljivo zadnjo klop, meglenke, servo volan in varnostno blazino za sovoznika (sejemska ugodnost; za osnovno različico 1.2 8v Elefantino Blu je potrebno odšteti samo 1.823.552,00 SIT) . Prestižno, lani oktobra lansirano Lancio Lybro pa predstavljata obe karoserijski različici: berlina 2.4 JTD LX in Station Wagon z 1.8 litrskim pogonskim agregatom.

Med lahkimi dostavniki Fiat je največja novost gotovo pred kratkim prestavljen Fiat Doblò Cargo, ki je na voljo z dvema pogonskima agregatoma: bencinskim 1.2 8v in dizelskim 1.9 D ter dvema nivojema opreme Base in Base Plus.Na ogled sta različici tako z bencinskim, kot tudi z dizelskim pogonskim agregatom. Predstavljeni sta tudi ob koncu leta 2000 osveženi različici obeh večjih modelov Fiat Scudo in Fiat Ducato. Razstavljen je Fiat Scudo Furgone, 1.9 TDS, ki je namenjen prevozu blaga. Med furgoni, ki so tudi namenjeni prevozu blaga si lahko ogledate Fiat Ducato Maxi Furgone Grand Volume z medosno razdaljo 3700 mm ter najnovejšim 2.8 JTD turbodizelskim pogonskim agregatom. Prevozu potnikov pa je namenjen Fiat Ducato 14 Panorama z medosno razdaljo 3200 mm, ki je prav tako opremljen z najnovejšim 2.8 JTD motorjem.

Z veseljem pa sporočamo, da s posebnim razstavnim prostorom v prehodu med halo A in C najavljamo udejanjanje projekta mobilnosti, ki ga v Fiatu imenujejo Autonomy. Svoboda gibanja je najpomembnejša državljanska pravica; delo, študij in izražanje so dejavnosti, ki izvirajo iz individualne mobilnosti. Od svojega nastanka predstavlja avtomobil najpomembnejše sredstvo uresničevanja te svoboščine. Tudi zato, ker nepremagljive arhitektonske ovire na sredstvih javnega prevoza dokazujejo, da je avto še vedno edino prevozno sredstvo, ki lahko zagotovi popolno mobilnost. Toda vsi ga ne morejo uporabljati! To je razlog, zaradi katerega smo se pri Avtu Triglav odločili, da predstavimo program Autonomy, v okviru katerega je mogoče v vozila Fiat vgraditi pripomočke, dodatke in opremo, ki tudi ljudem z omejeno spodobnostjo gibanja omogočajo enostavno in prijetno vožnjo avtomobila.

# # #

V primeru dodatnih vprašanj v zvezi z našim podjetjem, avtomobilih Fiat, Lancia ali Alfa Romeo pokličite na 041/448 866 ali 01/5883 434.