O-STA

Fiat 500 Abarth v izjemni različici Abarth 695 Tributo Ferrari na voljo tudi v Sloveniji

Omejena serija vozil Abarth 695 Tributo Ferrari, ki je bila javnosti prvič predstavljena na lanskoletnem salonu v Frankfurtu, je na voljo tudi slovenskim kupcem.

Ekskluzivno vozilo iz omejene serije odlikujejo slogovne spremembe ter številne prilagoditve, ki so jih razvili Abarthovi in Ferrarijevi inženirji. Vozilo je opremljeno s prisilno polnjenim bencinskim motorjem 1.4 Turbo T-jet 16v, ki razvije več kot 132 kW (180 KM). Petstopenjski MTA menjalnik (Manual Transmission Automated) omogoča popolnoma samodejno ali ročno upravljanje z obvolanskimi ročicami, ki z izjemnim časom prestavljanja omogočajo odličen izkoristek zmogljivosti vozila. Najvišja hitrost Abartha 695 Tributo Ferrari je 225 km/h, od 0 do 100 km/h pospeši v manj kot 7 sekundah.

Odlične vozne lastnosti vozilu omogočajo tudi lita platišča (17''), ki slogovno povzemajo Ferrarijeve modele. Povečani moči je prilagojeno tudi podvozje, vzmetenje in zavorni sistem. K zmogljivostim vozila pripomore še izpušni sistem "dual mode", opremljen z ventilom, ki nad 3.000 vrt /min odpre izpuh in tako poskrbi tudi za izjemen značilen zvok.

Privlačna zunanjost avtomobila se zgleduje po Ferrarijevih dirkalnikih s carbonskimi stranskimi ogledali in Corsa Grey elementi, kot so platišča in odprtina za zrak na sprednjem delu vozila. Na vozilu je tudi nov logotip, ki je nastal ob sodelovanju obeh velikih blagovnih znamk. Pozornost do detajlov in športnost, ki sta skupni obema znamkama, je vidna tudi v notranjosti vozila Abarth 695 Tributo Ferrari. Športnost vozila poudarjajo mnogi detajli, med njimi Abarthov škorpijon na stopalkah ter ploščica na armaturi s serijsko številko vozila. Instrumente na armaturni plošči so zasnovali pri podjetju Jaeger po vzoru Ferrarijevih vozil.

Inženirji so zasnovali Abarth 695 Tributo Ferrari za doseganje najvišjih varnostnih standardov. Serijsko je opremljen s petimi varnostnimi blazinami (rekordno za to kategorijo), ter z najnovejšimi sistemi za zagotavljanje nadzora nad vozilom: ABS z EBD, ESP, ASR, MSR, HBA, Hill Holder, TTC (Torque Transfer Control)... Za udobje med vožnjo skrbi tudi info-telematski sistem, s sistemom Blue&Me™, na voljo pa je še mnogo drugih dodatkov.

Abarth 695 Tributo Ferrari je na voljo v štirih barvah: rdeči "Corsa Red", rumeni "Modena Yellow", modri "Abu Dhabi Blue" in sivi "Titanio Grey". Cena ekskluzivnega modela je od 47.900 EUR.