O-STA

Milijonti Fiat Doblò

V Bursi, mestu v Turčiji, se je iz proizvodnih linij zapeljal že milijonti Fiat Doblò. Takoj po začetku proizvodnje leta 2000 je postal dobro zastopan predstavnik v segmentu lahkih dostavnih vozil (Doblò Cargo) kot v segmentu večnamenskih vozil. To je bilo tudi prvo vozilo, ki je bilo v turški tovarni namenjeno izvozu; kar 70% proizvodnje je bilo prodano na tujih trgih in doseženo milijonto vozilo je bilo proizvedeno v manj kot 10 letih.

Ob tem pomembnem dogodku so se ob proizvodnji liniji, čakajoč na Doblo v barvi "turške kave" (narejen za lokalni trg) zbrali pomembni predstavniki tovarne Tofas; CEO Ali Pandir, Minister za industrijo in trgovino Nihat Ergün, predstavniki Koç Holdinga na čelu s predsednikom uprave Mustafa V. Koçem, kakor tudi delavci, dobavitelji in trgovci.

Z mnogimi nivoji opremljenosti in motorskimi različicami, se Fiat Doblò in Fiat Doblò Cargo prodajata v 80 državah, kjer izpolnjujeta pričakovanja kupcev tudi pri napredni tehnologiji in inovacijah.

Najnovejši je primer Doblò Natural Power. Njegov minimalni vpliv na okolje je dosegel z motorjem Euro 5 120 KM 1.4 16v T-jet (bencinski in natural gas), ki je bil narejen v Fiat Powertrain Technologies. Načrtovan je za kar najboljši izkoristek obeh sistemov; bencinskega in CNG (stisnjen zemeljski plin), ne da bi zmanjševal prtljažni prostor, ki ostaja s prostornino 790 litrov in 3200 litri ob podrtih sedežih.

Novi Doblò Natural Power nudi izjemne kompromis med zmogljivostmi in porabo goriva; je živahen v prometu in hkrati briljanten na dolgih razdaljah, izdatno nižajoč stroške tekočega vzdrževanja. Seveda pa v mestih, ki omejujejo vstop zaradi okoljske zaščite, njegova uporaba prinaša dodatni bonus.