O-STA

Novi Fiat Doblò Cargo je dostavnik leta 2011

"International Van of the Year 2011"

Mednarodna žirija štiriindvajsetih novinarjev specialistov za lahka dostavna vozila je odločila, da naslov "International Van of the Year 2011" dobi novi Fiat Doblò Cargo. Člani žirije, ki prihajajo iz štiriindvajsetih držav, so modelu Doblò Cargo dodelili 128 od možnih 168 točk. Prestižni naslov so podelili na slavnostni večerji ob začetku 63. mednarodnega salona v Hannovru, najpomembnejšega salona dostavnih in industrijskih vozil v Evropi.

Ob razglasitvi rezultatov za leto 2011, je predsednik žirije "International Van of the Year" Pieter Wieman povedal, "da sta slog in zasnova zmagovalnega dostavnika člane žirije navdušila iz več razlogov, še posebej pa zaradi najširše palete platform in karoserijskih različic v tem razredu. Doblòjeva paleta ne obsega le različic z dolgo medosno razdaljo in povišano streho, temveč tudi kabino s šasijo za naknadno nadgradnjo ter različice OEM. Žirijo je navdušila še bogata paleta agregatov, v kateri sta tudi prisilno polnjena različica CNG (stisnjen zemeljski plin) in različica z električnim pogonom. Doblò izstopa tudi z voznimi lastnostmi in visoko stopnjo udobja pri vseh svojih različicah."

Lorenzo Sistino, izvršni direktor znamke Fiat Professional je ob prejemu nagrade za Fiat Doblò povedal: "Novi Doblò Cargo je inovativno vozilo že od svojega koncepta. Z njim nudimo našim kupcev najbolj bogato izbiro, najnižje emisije in najnaprednejšo tehnologijo v tej kategoriji. Nagrada je potrditev, da znamo narediti inovativne produkte. Dejstvo, da je zmagal Doblò dokazuje njegovo stopnjo inovativnosti, pa tudi najširši obseg prilagoditev za različne želje kupcev."

Novi Doblò Cargo je odlikuje prostornina tovornega prostora in nosilnost, značilna za višje segmente. Poleg tega je varčen pri porabi goriva in okolju prijazen. Je pravo lahko dostavno vozilo, ki ga je mogoče prilagoditi zahtevam najrazličnejših poklicev, z različnimi nivoji opreme v 10 vrstah karoserij. S kombiniranjem različnih karoserij, stranjskih in zadnjih vrat ter motorjev dobimo več kot 500 rešitev. Je torej pravi odgovor za podjetnike, ki v vozilu vsak dan prebijejo po več ur: v mestnem prometu, kjer pogosto ustavljajo in speljujejo, ob natovarjanju in raztovarjanju blaga, pa tudi na hitrih poteh med mesti.