O-STA

DATA ponovno v igri za Evropsko podjetniško nagrado

Organizacija European Business Awards je objavila, da se bo DATA d.o.o., kot eden izmed nacionalnih šampionov, ponovno potegovala za Evropsko podjetniško nagrado. V hudi konkurenci bo Slovenijo zastopalo skupno sedem podjetij, ki se bodo v naslednjem krogu potegovala za status Ruban d'Honneur. Končni zmagovalci Evropskih podjetniških nagrad bodo razglašeni v aprilu 2014.

Glavni namen EBA je podpreti razvoj gospodarsko močnih in uspešnih podjetij v Evropi, poleg tega pa želi širšo javnost obvestiti o najboljših podjetjih v regiji, omogoča podjetjem vseh velikosti, da se med seboj povezujejo ter učijo ena od druge.

Komisija je finaliste izmed mnogih podjetij izbrala na podlagi treh glavnih kriterijev:

- visoke stopnje inovacij,
- poslovne odličnosti
- vzdržnost poslovanja.

Adrian Tripp, predsednik Evropskih podjetniških nagrad je ob tem povedal: "V zadnjih sedmih letih smo videli zelo visoke standarde v podjetjih, ki svoje poslanstvo zasledujejo s strastjo. Kljub temu le redkokateremu podjetju uspe dobiti čast, da zastopa svojo državo in se na evropski ravni poteguje za naziv najboljšega. Uvrstitev med nacionalne šampione je resnično velika čast. Skupaj s sponzorji in podporniki se veselimo, da bomo slovenska podjetja videli v naslednjem krogu.