O-STA

Nefiks že trka na vrata vseh mladih

Zaposljivi beležijo v Nefiks!

Prijavi se in si prisluži priznanje tudi ti!

Ljubljana, 30. september 2013

17. oktobra 2013 bo potekala že tretja slovesna prireditev Nefiks priznanje, ki jo organizira Zavod Nefiks. Priznanja bodo, ob 17h, podeljena v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki preko Urada za mladino podpira prizadevanja za priznavanje neformalno pridobljenega znanja za mlade. Priznanja bodo prejeli posamezniki in organizacije, ki kompetence, pomembne za zaposljivost, vpisujejo v indeks Nefiks. Gre za vodilni sistem beleženja neformalno pridobljenega znanja v Sloveniji, ki mladim omogoča, da na enem mestu sistematično zberejo vse neformalno pridobljene, in s strani organizacij potrjene, kompetence.

Neformalno znanje, pridobljeno v mladinskih organizacijah ali pri ostalih neformalnih aktivnostih, pozitivno vpliva na zaposlovanje mladih. Pri tovrstnem udejstvovanju mladi ne pridobivajo zgolj kompetenc, temveč širijo svojo socialno mrežo in preizkušajo svoje odkrite in še neodkrite talente. Letošnja prireditev prinaša nekaj novosti, saj bo posebna pozornost namenjena mladim z nedokončano srednješolsko izobrazbo, ki jim beleženje tečajev, seminarjev, izobraževanj, prostovoljnega dela in ostalih aktivnosti z Nefiksom, omogoča prepoznavanje in potrjevanje njihovih kompetenc.

Pridobljene kompetence timskega dela, organizacije, tim managementa, prevzemanja odgovornosti, pripadnosti, motivacije, reševanja konfliktov, proaktivnosti, sposobnosti dela v stresnih situacijah in druge, ki kvalitetno dopolnjujejo formalno znanje, mladim pomagajo prepričati delodajalce ter jim tako poenostavijo pot do zaposlitve. Mladi, ki beležijo v Nefiks in pošiljajo svoje vpise v potrditev delodajalcem, opozarjajo nase in na svoje delo ter si lahko na ta način pridobijo priložnost za ponovno sodelovanje. Poleg tega si povečajo možnost zanimanja bodočih delodajalcev, saj je vse njihovo znanje, kompetence in pretekla dela, pregledno zbrano na enem mestu, izpis le tega pa je možno prilagoditi tako, da najbolj ustreza razpisanim pogojem.

Posamezniki in organizacije, ki želijo za beleženje svojih izkušenj pridobiti Nefiks priznanje, se lahko na dogodek prijavijo do 10. oktobra, vse informacije v zvezi s prijavo pa poiščejo na spletni strani: www.talentiran.si

Dogodek poteka v okviru projekta "Naša Evropa, moja priložnost", ki je financiran s strani Urada vlade RS za komuniciranje. Projekt mlade osvešča o pravicah državljanov EU, predvsem tistih, ki jih prinaša EU na področju priznavanja neformalno pridobljenih kvalifikacij in pri iskanje zaposlitve.


Kontakt za medije:
Taja Kaker
E: nefiks@nefiks.eu
T: 040 698 915