O-STA

Unitedprint.com SE spet zmagal s tožbo proti Vistaprintu

Podjetju Vistaprint in njegovemu oglaševalskemu partnerskemu podjetju PEARL je bilo naloženo razkritje informacij in odškodnina podjetju Unitedprint

RADEBEUL, Nemčija - (BUSINESS WIRE) - Višje deželno sodišče v Dresdnu je v treh pravnomočnih odločitvah razsodilo v prid spletne tiskarne unitedprint.com SE in njene hčerinske družbe unitedprint.com Deutschland GmbH (www.print24.si) v zadevi zoper podjetje Vistaprint in njegovega oglaševalskega partnerja PEARL. Odločitev sledi več razsodbam Deželnega sodišča v Dresdnu, ki določajo, da je Vistaprint na trgu pridobil nepravično prednost z nepoštenimi tržnimi praksami s svojim oglaševalskim partnerskim podjetjem PEARL. To po odločitvi sodišča velja za protikonkurenčno delovanje. Z razglasitvijo sodb je sodišče zopet potrdilo, da sta Vistaprint in PEARL neodvisno eden od drugega dolžna razkriti informacije in Unitedprintu izplačati odškodnino. Pritožbe, ki jih je Vistaprint vložil na odločitve Višjega sodišča z dne 26. septembra 2013, so bile zavrnjene in razsodba je postala pravnomočna.

Vistaprint je dolžan razložiti, v kolikšni meri se mu je povečala prodaja zaradi tako imenovanih "zahvalnih ponudb za redne stranke" in "brezplačnih ponudb", ki jih je predstavljal kot že vložena naročila. Zaradi protikonkurenčnega oglaševanja preko redne uporabe različnih kuponov, ki so imetnikom nudili fiktivne popuste, mora Vistaprint razkriti točno število prodanih kuponov in točno število naročil s temi kuponi. PEARL mora razkriti, v kakšnem obsegu je v okviru svojega poslovanja z Vistaprintom distribuiral take protikonkurenčne kupone. Poleg tega je Unitedprint upravičen do povračila poslovne škode, nastale zaradi takšnih nezakonitih praks.

unitedprint.com je s svojo hčerinsko firmo print24 GmbH že lani na Zveznem vrhovnem sodišču dobil sodbo proti Vistaprintu v prelomnem sporu o patentih. Vrhovno sodišče je 22. marca 2012 razglasilo svojo pravnomočno odločitev v tem dolgotrajnem sporu v prid podjetja print24 ter razglasilo ničnost spornega Vistaprintovega patenta EP 0 852 359 B 1. Sporni patent je opisoval postopek ustvarjanja, obdelovanja in pošiljanja vzorcev preko interneta.

Spletni portal za tiskanje easyprint.si, ki je znamka podjetja unitedprint.com SE, uporablja številne brezplačne oblikovalske in fotografske vzorce z inovativnim oblikovalskim orodjem. Easyprint je namenjen malim podjetjem, družinam in posameznikom, ki so intuitivno ustvarjalni in lahko tako ustvarjajo oblikovalske izdelke na spletu in jih profesionalno natisnejo.

Kontakti

unitedprint.com SE
Maria Lehmann
Strokovnjakinja za družbene medije
Trženje v družbenih medijih
Telefon: +49-351-27225388
Faks: +49-351-65633500
maria.lehmann@unitedprint.com
www.unitedprint.com

Vir: Unitedprint

To izjavo za javnost si lahko ogledate v angleščini na naslednjem spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20131010005704/en