O-STA

Vabilo na prireditev - Nefiks priznanje!

Anjina izkušnja z Nefiksom potrjuje, da naše ideje resnično delujejo: "Dokler nisem vpisovala v Nefiks, se nisem zavedela kaj vse znam in katere kompetence imam dobro razvite. Nefiks mi je pomagal odkriti moje talente in me dobro opremil za nastop pred bodočimi delodajalci."

Spoštovani,

vabimo vas na podelitev

NEFIKS PRIZNANJ,

ki bo 17. oktobra 2013 ob 17. uri

na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport,

Masarykova cesta 16, Ljubljana.

Priznanja, podeljena na prireditvi, bodo prejeli posamezniki in organizacije, ki kompetence, pomembne za zaposljivost, vpisujejo v indeks Nefiks, vodilni sistem za beleženje neformalno pridobljenega znanja v Sloveniji.

Svoje poglede, o pomembnosti in priznavanju neformalno pridobljenega znanja ter kompetenc, bodo z nami delili:

- Predstavnik Ministrstva za šolstvo, predvidoma minister Pikalo

- Direktor Urada RS za mladino, Peter Debeljak

- Predstavnica e-študentskega servisa, Vesna Miloševič

- Predstavnik Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM)

- Predstavnik Mreže MINVOS, Peter Cokan, soorganizatorice dogodka

Mladim z Nefiksom, ki je bil na zadnjem srečanju ministrov za izobraževanje EU v Bruslju predstavljen kot primer dobre prakse, nudimo rešitve in možnosti, da ne obupajo, ko se srečujejo s težkimi zaposlitvenimi razmerami. Z Nefiksom izkušnje štejejo več! Podeljena priznanja pa so samo korak bližje k večji samozavesti, samoiniciativnosti in lažjemu prehodu iz težje nezaposljivosti k lažji zaposljivosti.

Nefiks mladim omogoča, da na enem mestu sistematično zberejo vse neformalno pridobljene, in s strani organizacij potrjene, kompetence. Najbolj kvalitetni in za delodajalce relevantni vpisi, tako posameznikov kot tudi organizacij, bodo, po izboru žirije, prejeli tudi uporabne, praktične nagrade.

Upamo, da se boste dogodka lahko udeležili, veselimo pa se tudi klepeta, ki bo potekal na zakuski po podelitvi priznanj. Tam boste imeli možnost poklepetati z zgoraj naštetimi gosti in z mladimi, ki bodo priznanja prejeli.

V kolikor se dogodka ne boste mogli udeležiti, bomo veseli, če glas o dogajanju in indeksu Nefiks razširite preko vaših medijskih kanalov.


Več informacij

O projektu Nefiks - Alenka Blazinšek, alenka@talentirana.si, 041 516 808

Podpora medijem - Taja Kaker, taja.kaker@nefiks.eu, 031 433 043

Dogodek poteka v okviru projekta "Naša Evropa, moja priložnost", ki je financiran s strani Urada vlade RS za komuniciranje. Projekt mlade osvešča o pravicah EU državljanov, še posebno o tistih, ki jih prinaša EU na področju priznavanja neformalno pridobljenih kvalifikacij in pri iskanje zaposlitve.