O-STA

Mercator center v Ljubljani uspešno posluje že tri leta

V treh letih je Mercator center Ljubljana obiskalo že preko 10 milijonov obiskovalcev - V tem času so prodali 1.200 ton banan, 4.100 hektolitrov mleka, 2.500 ton kruha in pekovskega peciva, 3.000 ton svežega mesa, 130 ton kave�..., in organizirali preko 180 različnih prireditev in obiskov znanih osebnosti - Ob običajnih prodajnih dnevih prevzame skladišče centra od 40 do 50 ton blaga, ob konicah pred prazniki in dnevih med vikendi pa čez 80 ton

Ljubljana, 23. avgusta - Ta vikend praznuje Mercator center Ljubljana tretji rojstni dan in do danes beleži že preko 10 milijonov obiskovalcev, je povedala njegova direktorica Mira Breznik. Preko blagajn se na dan zvrsti povprečno 10.000 kupcev, letno pa pripravijo preko 60 prireditev obogatenih z nagradnimi igrami, ki popestrijo nakupovanje. V restavraciji in aperitiv baru mesečno pogostijo med 48.000 in 53.000 gostov, od tega se vsak mesec okrepča povprečno 10.000 študentov s študentskimi boni. "Ljudje so sprejeli nakupovalni center za svojega, postal je prijazno stičišče njihovega srečevanja in zabave. V Mercatorju spremljamo dogajanje na trgu in se sproti prilagajamo željam naših kupcev ter spremenjenim nakupovalnim navadam slovenskih gospodinjstev. Redno merimo zadovoljstvo kupcev in tako oblikujemo Mercatorjevo ponudbo, ki je ključnega pomena za konkurenčno prednost," je še dodala direktorica centra Breznikova.

V nakupovalnem kompleksu je 33 lokalov s trgovsko, gostinsko in storitveno ponudbo. V njih je zaposleno 363 ljudi, od tega 192 v Mercatorjevem hipermarketu. V minulem letu so obogatili ponudbo s turistično poslovalnico Kompasa, Loterijo Slovenija, potekajo pa že priprave za odprtje avtopralnice v garaži centra. Kvalitetna in pestra izbira blaga ter cenovna konkurenčnost privlači ne samo kupce iz Ljubljane, temveč kar iz vse Slovenije in od drugod.

Za naslednje leto pripravljajo tudi posodobitev in širitev ter obogatitev ponudbe z dodatnimi programi. "Za Mercator center Ljubljana pripravljamo idejni projekt širitve. Če bomo dobili ustrezno dokumentacijo, bomo z dograditvijo in prenovo centra začeli prihodnje leto jeseni," je izjavil predsednik uprave Mercatorja Zoran Janković. "Z zadovoljstvom lahko povem, da kljub temu, da je bila konkurenca aktivna pri odpiranju novih centrov, naš center v Ljubljani še vedno beleži nadpovprečne rezultate," je še dodal.

Tretji rojstni dan Mercator centra Ljubljana bodo v soboto, 24. in v nedeljo 25. avgusta spremljale glasbeno zabavne prireditve, otroške igre, degustacije in nagradne igre. Trinadstropno torto velikanko bodo razrezali in razdelili med obiskovalce v soboto ob 13. uri.