O-STA

Projekt "Vse o banki" za večjo finančno pismenost

Združenje bank Slovenije je predstavilo projekt Vse o banki, s katerim želijo približati poslovanje bank in hranilnic vsem Slovencem.

Na ZBS namreč ugotavljajo, da ima povprečen prebivalec Slovenije premalo informacij o delovanju bančnega sistema in osebnih financ, zaradi česar so pogosto zmedeni ob pogovorih s finančnimi svetovalci. S projektom "Vse o banki" želijo izobraževati ljudi o bančnem sistemu ter v poljubnem jeziku nagovoriti vse segmente prebivalstva. Spletna stran bo zaživela na svetovni dan varčevanja 31.10., na njej pa boste pridobili čisto osnovne informacije, kot npr na koga naj se posameznik obrne ob ključnih življenjskih dogodkih, kaj storiti, če pride do izgube bančne kartice, pa do bolj zapletenih informacij, kot npr kaj je potrebno urediti pred nakupom nepremičnine ipd. Na spletni strani bo na voljo tudi slovar finančnih izrazov.

Se tudi vam zdi, da ste premalo finančno pismeni? Pri izobraževanju vam lahko pomagamo tudi mi - udeležite se našega izobraževanja Abeceda poslovanja, kjer boste pridobili osnove finančne in računovodske pismenosti, ki sta osnovi za poslovni uspeh.

Pripravila Alenka Bizilj, DATA

Vir: ZBS

http://data.si/blog/2013/10/29/projekt-vse-o-banki-za-vecjo-financno-pismenost/