O-STA

Poslovna priložnost: Prevajanje

Če obvladate vsaj en tuj jezik in ste zmožni tekočega prevajanja, je morda ustanovitev majhnega prevajalskega podjetja za vas prava priložnost.

Ker se prevajanje opravlja s pomočjo računalnika in pri delu ni potreben oseben stik s stranko, ga lahko opravljate od doma. V tem primeru ne potrebujete veliko zagonskega kapitala.

Imate zelo širok ciljni trg - najpogosteje gre za prevod besedil s področja poslovanja, prava in medicine, veliko pa je tudi tehničnih besedil. Pri strokovnem prevajanju je potrebno nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje, pri čemer je priporočljivo, da se specializirate na ozkem področju. Pri delu lahko delujete samostojno ali v skupini prevajalcev.

Pri svojem delu boste morali poleg že omenjenega računalnika uporabljati še tiskalnik ter dobro poznati urejevalnike besedil in razpredelnice. Potrebovali boste tudi slovarje v knjižni in elektronski obliki, pri prevajanju strokovnih besedil pa so neizbežni razni leksikoni. V uporabi so vse bolj razne informacijske, terminološke in prevajalske baze.

Vir: sbinformation.about.com

Povezava: http://data.si/blog/2013/12/06/poslovna-priloznost-prevajanje/